Posle povratka kvoterbeka Stena Bedvela, koji će obavljati i uloge glavnog trenera i ofanzivnog koordinatora, Divlji veprovi angažovali su i defanzivnog koordinatora, Lonija Hrsija.

Tridesetčetvorogodišnji Amerikanac, pored treniranja u kolevci ovog sporta, ima i bogato evropsko iskustvo. Naime, na stari kontinent stigao je 2007. godine, kada je kao glavni trener Reus Imperials-a osvojio titulu u španskoj LNFA ligi, a potom je trenirao timove u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

I ove godine imao je nekoliko primamljivih ponuda, ali se odlučio da karijeru nastavi u kragujevačkom timu.

– U trenutku kada sam pred sobom imao nekoliko ponuda, jednu čak i za reprezentaciju Kuvajta, koja želi da se plasira na Svetsko prvenstvo 2015. godine, u Švedskoj, Sten me je pozvao i pitao da li sam odlučio gde ću nastaviti karijeru. Rekao mi je da mu je potreban defanzivni koordinator koji ima sličnu fudbalsku filozofiju kao on. Poznajem ga četiri godine, a prošle godine radili smo zajedno u Indiji i još tada smo se dogovarali da ponovo radimo zajedno, bilo u Evropi ili Americi. Od kada sam upoznao Stena, stalno mi je pričao sjajne priče o Divljim veprovima i da je ovaj tim jedan od najposvećenijih i najvrednijih u Evropi. Nije mi preostalo ništa drugo nego da odbijem sve ostale ponude i prihvatim ovu, posle samo tri sata razgovora.

Loni je več upoznat sa kvalitetima odbrane Wild Boars-a, u koju planira da unese i neke promene.

– O timu znam ono što mi je Sten rekao – sve najbolje. Znam da imamo talentovanu odbranu i najbolji sekundari u Srbiji. Znam da je u poslednjih nekoliko sezona odbrana Veprova među najboljima u Srbiji. Nadam se da će se tako biti i u domaćem šampionatu i u CEFL-u. Planiram da unesem totalno novu filozofiju u odbranu. Primenićemo odbranu koja do sada nije viđena u centralnoj Evropi. Nadam se da su igrači spremni za uzbudljivu sezonu i da rade sve što je potrebno da vratimo nacionalnu titulu u Kragujevac i osvojimo CEFL. Ne očekujem ništa manje od dve šampionske titule. Bio sam na prošlogodišnjem finalu srpskog šampionata i znam da su Veprovi izgubili poslednje dve titule. Želim da pomognem da se to promeni.

Novi trener odbrane Veprova otkrio je i šta mu se najviše svidelo tokom prošlogodišnje posete Srbiji.

– Ne znam mnogo toga o Kragujevcu, ali sam uzbuđen što ću živeti tu. Bio sam u Beogradu nedelju dana prošle godine i dopao mi se. Moj prijatelj, Lens Krizin, kvoterbek Vukova, pokazao mi je grad. Najviše su mi se dopale žene, Srpkinje su zaista prelepe.

Loni će se novim saigračima pridružiti danas, a sutra će sa njima gledati finale NFL-a u zabavnom parku „Arena Fun Factory“, u „Kragujevac Plazi“, gde Veprovi ovim povodom organizuju žurku.