Ove sezone Divlji veprovi su uveli izbor za najboljeg ofanzivnog i defanzivnog igrača utakmice, a posle Alekse Đokića i Milorada Novakovića, kojima je pripalo to laskavo priznanje trenera Majkla Mesera u premijernoj utakmici sa Inđija Indiansima (41:0), za MVP-a napada i odbrane, u trijumfu u Pančevu (28:0) proglašeni su Mihailo Novaković i Darko Cvetković.

U intervjuu za zvanični sajt Kragujevac Wild Boarsa, najbolji igrači u pobedi nad Panthersima sumirali su utiske iz dosadašnjeg toka Sportklub Prve lige Srbije i izneli očekivanja za nastavak sezone.

Posle titule najboljeg odbrambenog igrača prvog kola, koju je osvojio njegov rođeni brat, defanzivni end Milorad, trkač Mihailu Novakoviću pripala je nagrada za najboljeg ofanzivca druge utakmice, pa su tako Novakovići već posle dva meča kompletirali oba priznanja.

– Drago mi je i počastvovan sam nagradom, ali definitivno je tu bilo još kandidata koji su mogli bez ikakvih problema da ponesu tu titulu. Američki fudbal je timski sport, možda više nego bilo koji drugi, a svako izdvajanje pojedinca kao nosioca ove titule, samo je kruna dobre igre kompletnog tima i trenera. Ovu priliku koristim i da čestitam igračima Panthersa koji su izašli na teren posle teške nedelje i pružili sjajnu partiju. Želim im puno sreće i uspeha u nastavku sezone – rekao je Mihailo Novaković.

Za njega su gostovanja u Pančevu uvek posebna, jer je upravo na tom stadionu, 2008. godine, debitovao u seniorskoj dresu Veprova.

– Taj teren i taj tim su mi prvi put uneli strah u kosti, pre gotovo osam godina. Takve stvari i taj osećaj teško da mogu da se zaborave, tako da ova utakmica za mene lično ima i jak emotivni značaj. Žao mi je sto šmo igrali u tužnim okolnostima, samo nekoliko dana posle tragične smrti mladog igrača Pantera Marka Pekovića. Sve što smo mogli da učinimo za njega Panterse i pančevacku publiku, bilo je da izađemo na teren i pružimo svoj maksimum u jednoj jako teškoj i pre svega fer utakmici – kaže Novaković.

mihailo mvp drugog kola copy

U Pančevu su Kragujevčani pitanje pobednika rešili u furioznoj drugoj četvrtini (21:0), posle koje su na poluvreme otišli sa, ispostavilo se, konačnih 28:0.

– Očigledno se osetila blaga neuigranost Pantersa. Sigurno veliku zaslugu za ovu pobedu nosi i naša odbrana koja ih je držala podalje od naše end zone. Glavni stub je naša defanzivna linija koja od početka sezone pravi veliki pritisak na protivničke kvoterbekove i jednostavno ne daje šansu za bilo kakav dalji napredak. Pančevci su startovali jako u odbrani. To je tim koji neguje borilački duh i koliko god da ste spremni protiv njih, uvek će boleti. Osetio se tokom utakmice i pad forme sa obe strane, ali duža klupa i veća spremnost Veprova već na kraju prve polovine donela je nedostižnu razliku – istakao je popularni Miksa.

Iako je imao dosta osvojenih jardi trčanjem i bio jedna od centralnih figura napada, Novaković nije uspeo da se domogne end zone, ali o njegovoj ulozi u pobedi dovoljno govori MVP priznanje. Sa druge strane, ni napad Kragujevčana u drugom poluvremenu nije upisao poene, iako je par puta bio nadomak protivničke najbranjenije zone.

– Napad može mnogo bolje, ne ispucavamo sve adute i sve akcije. Jake utakmice tek dolaze i napad će vrhunac doživeti tek u plej-ofu. Bitno je održati kontinuitet i raditi tokom cele sezone – zaključio je Novaković.

Fantastičnom kornerbeku Divljih veprova, Darku Cvetkoviću, MVP priznanja nisu nimalo strana, s obzirom na to da ih je, između ostalog, dobijao čak i u reprezentativnom dresu, u finalu C Evropskog prvenstva.

– Poštujem pozamašno trenersko i životno iskustvo trenera Mesera i to što je mene proglasio za MVP-a čini me veoma ponosnim, ali i skromnim. Moja uloga je došla do izražaja zato što je ostatak tima izvršio svoje zadatke – naglasio je Cvetković.

Brzonogi Cvetković uspešno je vodio veliku borbu sa protivničkim hvatačkim korpusom, među kojima je najviše zastajao dah kada je lopta letela ka dugogodišnjem reprezentativnom kolegi Bratislavu Bošnjaku, još jednom pripadniku „stare garde“ i godinama unazad jednom od najboljih risivera u Srbiji. Ovoga puta, Kragujevčanin je dobio sve duele.

– Nije tajna da kragujevačka ekipa neguje prijateljstvo sa ekipom iz Pančeva, zajedno činimo jedne od najstarijih timova američkog fudbala u ovom delu Evrope. Večito neugodna i taktički veoma dobro pripremljena ekipa Pantera, doduše podmlađena, pružila je dobru partiju minulog vikenda i upravo skromno iskustvo pojedinih igrača protivnika donekle je uticalo na krajnji rezultat. Kao odbrana smo kompaktni, požrtvovani i složni dok napad prikazuje karakter i raznovrsnost. Fuziju igrača odbrane i napada čini naš specijalni tim koji se takođe pokazao veoma dobro, na čelu sa kolovođama, glavnim trenerom Meserom i ofanzivnim koordinatorom Ristićem – smatra Cvetković.

darko mvp drugog kola copy

Iz oba ovosezonska duela Kragujevčani su izašli bez primljenih poena, što preostalim timovima ni jednom nije pošlo za rukom.

– Nisam iznenađen jako dobrim rezultatom odbrane, mada je još uvek rano da donesem krajnji sud koliko možemo biti efikasni kao odbrana do kraja sezone. Dosta ekipa je poletelo u nebo, neke su rezultatski spuštene na zemlju, ali i dalje su mislima u nebu dok smo u Kragujevcu presavili tabak i rešili da gradimo tim, a ne rezultat. Veterani su spustili loptu i ulogu vođa prepuštaju mladim, izuzetno talentovanim igračima. Sve to je rezultiralo željom za dokazivanjem i visokim nivoom samokritičnosti, što dovodi do sigurne i efikasne igre – kaže Cvetković.

On je dodao da ga novi Veprovi sve više podsećaju na one „dobre stare“.

– Nakon dužeg vremena, kod Veprova prepoznajem polet i energiju, koji su nas nekada krasili. Rasterećeni trenerski program, zrelost mlađih igrača i strpljenje starijih, su činioci koji su doveli do prepoznatljive igre Veprova – čelične odbrane i efikasnog napada – izjavio je Cvetković.