Iako su tek nedavno okončali sezonu u kojoj su odbranili titulu šampiona Srbije, kragujevački Divlji veprovi su već završili posao oko možda i najvećeg pojačanja za narednu godinu, trenutno najboljeg srpskog ofanzivca, Strahinje Stepovića, sa kojim su na veliko obostrano zadovoljstvo produžili saradnju.

Dvadesetpetogodišnji Kraljevčanin koji igra na poziciji risivera, bio je najefikasniji igrač u šampionskom pohodu Veprova i pokazao se kao pun pogodak. Na osam utakmica uhvatio je 35 pasova za 504 jarda i 10 tačdaunova, a odličan je bio i u drugim segmentima, pa je ukupno osvojio 954 jarda i postigao 13 tačdauna. Podjednako uspešan bio je i na međunarodnoj sceni, gde je svom timu pomogao da se domogne finala CEFL-a i najveće utakmice koji je jedan srpski tim odigrao na internacionalnoj sceni, protiv austrijskog giganta Swarco Raidersa.

On je istakao da je prezadovoljan organizacijom Wild Boarsa i da nije pogrešio kada je odlučio da se vrati u Srbiju, posle višegodišnjih angažmana u jakim evropskim ligama, poput Nemačke, Švedske i Turske.

– Veoma sam zadovoljan sam proteklom sezonom. Cilj je bio osvajanje titule u domaćem prvenstvu, što smo i ostvarili, a finale CEFL-a je takođe jako veliki uspeh. Iskreno, nisam očekivao da je organizacija Divljih veprova na ovom nivou kada je trebalo da dođem, ali zaista nije bilo nikakvih problema i uvek su bili tu za sve što mi je bilo potrebno. Sve u svemu, veliki plus za organizaciju i drago mi je da vidim da klubovi u Srbiji napreduju i kao celokupne oragnizacije, ne samo na terenu – istakao je Stepović.

Zanimljivo je da će Stepović do početka seniorske sezone biti angažovan kao trener u mlađim selekcijama Veprova, pa će kragujevački podmladak tako imati prilike da uči od najboljih.

– Dosta mi znači uloga trenera, jer želim da učim i na tom polju, pa možda jednog dana kada ne budem više mogao da igram fudbal, postanem trener. S druge strane, mislim da svaki tim treba ozbiljno da shvati rad sa mlađim selekcijama, jer su deca budućnost ovog, kao i svakog drugog sporta. Drago mi je što se u Divljim veprovima velika pažnja poklanja omladinskoj školi, čime su još jednom potvrdili da su na pravom putu – rekao je Stepović.

Ranim angažovanjem pojačanja Kragujevčani su pokazali da žele da ostanu u samom evropskom vrhu, ali i da u svakoj novoj sezoni odu jedan korak dalje.

– Očekujem još bolju sezonu nego prošlu, ali ne bih sada da komentarišem dok se ne skupimo u februaru i vidimo gde smo i šta smo. Cilj mi je da osvojim i CEFL, a onda već mogu da idem – zaključio je u šaljivom tonu Stepović.

Predsednik Veprova, Nemanja Čalija, otkrio je da mu je dovođenje Stepovića jedan od najdražih poteza, ali i poslednji na čelu kluba.

– Drago mi je što se klub na čijem sam čelu devet sezona razvija u pravcu uspostavljanja sistema na svim poljima. Dogovor sa Strahinjom za mene ima poseban značaj iz dva razloga. Prvi je taj što je poslednjih par godina u klubovima u kojima je igrao, kao i u reprezentaciji, pokazao da je najposvećeniji srspki igrač i da klub u kojem on igra mnogo dobija, a drugi što je ovo moj poslednji potez na mestu predsednika, jer zbog privatnih obaveza napuštam funkciju od septembra. Tokom seniorske sezone pokazalo se da je dovođenje Stepovića pravi potez i već tada smo rešili da ga vratimo, a uz priču sa njim došli smo do dogovora da pored angažovanja za sezonu 2018 dođe već sada i bude trener juniora. Verujem da će Strahinja do kraja karijere ostati u Kragujevcu kao i da je ovo samo početak pojačanja sa kojima klub pregovara da dođu na duži period – kazao je Čalija.