Nakon utakmice prvog kola Superlige u američkom fudbalu i pobede nad Imperatorima iz Niša, kragujevčke Veprove je sačekala veoma tužna vest. Čuveni Aleksandar Ristić Alf, igrač koji je u klubu od samog početka, učesnik prve utakmice američkog fudbala u Srbiji, odlučio je da nakon utakmice sa beogradskim Vukovima okači kopačke o klin. Zatečeni saigrači nisu mogli da veruju dok je Alf držao veoma dirljiv govor osvrnuvši se na prošlih deset godina svoje karijere.

– Sve je počelo utakmicom protiv Vukova, pre deset godina. Moja želja je da karijeru završim na isti način kako sam je i započeo. Smatram da je ovo savršena prilika jer nisam siguran da li ću moći da sačekam dvadeset godina od te čuvene prve utakmice – istakao je Aleksandar Ristić.

Aleksandar Ristic
Aleksandar Ristić Alf

Sa suzama u očima, Alf je poručio svojim saigračima da se drže zajedno i podsetio ih je koliko je tradicija Divljih veprova važna.

– Posvetiću se ribolovu za koji do sada nisam imao previše vremena, a ponuđeno mi je i mesto predsednika kućnog saveta – šaljivo dodaje Ristić u komentaru za zvanični sajt Veprova.

Oproštajna utakmica će se odigrati sledećeg vikenda u okviru drugog kola Superlige 2013. Odlukom uprave kluba, dres Aleksandra Ristića neće biti povučen već će odmah biti dodeljen Mihailu Novakoviću.

Divlji veprovi se zahvaljuju svojim veteranima i koriste ovu priliku da vam požele srećan svetski Dan šale.