I u narednoj sezoni glavni trener Kragujevac Wild Boarsa biće Aleksandar Ristić Alf, igračka legenda američkog fudbala u Srbiji, koja to polako ali sigurno postaje i u trenerskom poslu. Ovaj strateg trenersko znanje sticao je godinama, još od početka igračke karijere, i nema sumnje da je najbolji srpski stručnjak i veliki oslonac tima čiji je jedan od osnivača.

Prošle sezone Veprove je doveo do ukupno sedme, a druge uzastopne titule šampiona Srbije, kao i finala CEFL lige sa evropskim gigantom Tirol Swarco Raidersima, od kojih su poraženi u austrijskom gradu Insbruku.

U intervjuu za zvanični sajt Kragujevac Wild Boarsa, popularni Alf je analizirao minulu sezonu, ali i izneo očekivanja od predstojeće.

Kako ste zadovoljni proteklom sezonom, u kojoj je Vaš tim odbranio titulu i došao do CEFL Bowla?

– Iako možda nije rezultatski najtrofejnija sezona u istoriji kluba, po meni je sigurno najuspešnija. Oba takmičenja u kojima smo nastupali bila su jako dobra, sa izuzetno kvalitetnim rivalima. Zbirno smo odigrali puno dobrih i jakih mečeva, koji samo pojačavaju iskustvo našeg tima. Gostovanje u Insbruku je nemerljiv doživljaj i podstrek za nas. Sam izlazak na teren i ukrštanje kopalja sa jednim od najboljih timova Evrope je nešto nezamenljivo za sve igrače.

Tokom cele sezone konstantno ste svrstavani u TOP 20 timova Evrope, koliko vam to znači?

– Kada završimo godinu kao 16. tim Evrope i još pritom dobijemo neke nove mlade igrače, moramo svi da se složimo da je ovo definitivo jedna od najboljih sezona Divljih veprova. Koliko nam znači to priznanje, toliko i obavezuje. Iako nam svakako prija, svi u klubu se trudimo da uvek sa obe noge stojimo čvrsto na zemlji.

Kako teče novi pripremni period?

– Pre mesec dana smo krenuli sa teretanom, a uskoro počinju i atletski trenizi. Tu dinamiku ćemo držati i pojačavati do polovine januara, kada ćemo lagano početi sa fudbalom.

Kakve su ambicije u predstojećoj sezoni?

– Apsolutni cilj je, kao i svake godine, da se unapredimo kvalitativno i kvantitativno na svim klupskim nivoima i da i dalje budemo u top 20 Evrope.

Naredne sezone CEFL bi trebalo da bude još jači, uz Swarco Raiderse, Wroclaw Pantherse, Prague Black Pantherse, Milano Seamene, Koč Ramse. Koliko vam znači nadmetanje sa najjačim timovima Evrope?

– Ovako jaka takmičenja su odlična za nas. Što jače utakmice i protivnici, to bolje. Kvalitetni treninzi su prvi deo, ali drugi deo moraju biti ovakvi mečevi. To je formula napretka.

Koliko će se promeniti roster u odnosu na prošlu sezonu?

– Sigurno je da će kostur ekipe ostati isti, uz nekoliko pojačanja. Dobri rezultati na domaćoj i međunarodnoj sceni doneli su nam sjajnu reputaciju u evropskim krugovima američkog fudbala, pa nam se svakodnevno javlja veliki broj stranaca koji žele da nastupaju za nas. Slična je situacija i sa domaćim igračima koji u Veprovima vide šansu za napretkom, kako kroz treninge, tako i jake utakmice. Naš regruterski tim je već duže vreme aktivan i već u narednim danima ćemo ozvaničiti neka nova pojačanja.