Posle američkih pojačanja, Ajzee Grina i Marija Mekintajera, te trenera Alena Valstroma, Kragujevac Wild Boarsi angažovali su i britanskog sejftija Adefemija Ainu.

Ovaj dvadesetpetogodišnjak je karijeru započeo na Univerzitetu Derbi, igrajući za popularne Braves-e, sa kojima je 2017. stigao do polufinala britanskog koledž šampionata, a godinu dana kasnije i do finala. Na seniorskom nivou igrao je za Falcons-e iz Lestera, a prošle sezone doživeo je i prvo internacionalno iskustvo, koje je bilo i te kako uspešno, jer je pomogao Tychy Falcons-ima da se prvi put u istoriji plasiraju u finale poljskog šampionata.

– Priliku da zaigram za Veprove video sam kao novi izazov za nadmetanje sa sjajnim igračima i timovima. Bio je to uzbudljiv izbor za mene, posebno zbog istorije tima i stvari koje sam čuo od drugih igrača. Znam za Veprove već nekoliko godina, koliko pratim evropske lige. Gledao sam neke njihove ranije mečeve u CEFL-u, a to što su do sada devet puta bili nacionalni prvaci, dovoljno govori samo po sebi – smatra Aina.

On je dodao da se nada da će pomoći Veprovima da posle sezone pauze ponovo vrate titulu u Kragujevac.– Takmičenje u Srbiji je na visokom nivou i zahtevaće naporan rad, što me jako uzbuđuje. Očekujem fizikalnu, brzu, uzbudljivu i energičnu ligu i dosta mentalnih i fizičkih izazova, ali pre svega dobru zabavu u ovom takmičenju. Želim da donesem timu energiju, dobre vibracije i intenzitet na treninzima i utakmicama. Pošto imam i trenerskog iskustva na različitim defanzivnim pozicijama, nadam se da ću doprineti i na tom planu – zaključio je Aina.