U nedelju će se na stadionu FK „Ćava“ u Kragujevcu nadmetati čak četiri selekcije američkog fudbala, a publika će od 10 do 17 časova moći da pogleda čak 19 utakmica.

Najpre će na teren, od 10 časova, ženska i muška seniorska fleg ekipa Emisia Wild Boarsa.

Popularne Divlje mačke će na drugom turniru Ženske fleg lige Srbije ugostiti čačanske Ratnice, Požarevac Pastuve i Bor Golden Bearse. Na prvom turniru u Čačku upisale su ubedljive pobede nad Požarevljankama (32:12) i Borankama (12:0), a ovo će im biti prilika da se revanširaju Ratnicama za jedini poraz i to samo poenom razlike (13:12), čime bi došle do prvog mesta u grupi.

Muški fleg sastav je mešavina članova Veprova i Emisie, vodeće kompanije u regionu, specijalizovane za pravljenje softvera za prevođenje. Ovaj šampionski tandem je u proteklih par godina zajedno sproveo niz humanitarnih akcija, a ove sezone je druženje nastavio i na terenu za američki fudbal. Na debitantskom turniru u Čačku ostvarili su jednu pobedu i dva poraza, a sada će ugostiti Bor Golden Bearse, Čačak Angel Warriorse i Vranje Vrane.

Možda i najznačajnije mečeve odigraće najmlađi Veprići, koji će od 12.40 sati ugostiti poslednji, treći turnir Fleg lige petlića Srbije. U konkurenciji dečaka mlađih od 12 godina, koja se premijerno održava ove sezone, Kragujevčani su na prethodna dva turnira ostvarili pet pobeda i jedan poraz i nalaze se na deobi prvog mesta sa Kraljevo Royal Crownsima. Upravo će duel ova dva tima odlučiti ko će postati prvi šampion Srbije u kategoriji petlića. I ovaj turnir igra se po sistemu svako sa svakim, a pomenuti timovi ukrstiće koplja i sa Zemun Piratesima (2-4) i Orlovima sa Novog Beograda (0-6).

Posle fleg nadmetanja uslediće i jedan meč tekl verzije američkog fudbala, u kom će juniori Divljih veprova, u meču četvrtog kola, ugostiti Zemun Piratese, od 15 sati. Posle poraza od jagodinskih Black Hornetsa na startu, Kragujevčani su u derbiju savladali Vukove u Beogradu i vratili se u igru za plej-of, iz kog nikada nisu izostali. I Zemunci su zabeležili identičan skor (1-1), pobedom nad Požarevac Pastuvima (13:0) i porazom od Vukova (28:0).

Ulaz je besplatan.