Povodom finala najjače lige na svetu u američkom fudbalu (NFL), popularnog Super Bowl-a, Divlji veprovi i „Arena Fun Factory“ organizuju „Super Bowl Party“, 3. februara, u ovom zabavnom parku u „Kragujevac Plazi“.

Žurka će početi u 22 sata i trajaće do 5 ujutru, a zainteresovani će od 00.30 moći da odgledaju finale, dok će ostali za to vreme i dalje moći da uživaju u dobroj muzici. Pored dobre zabave, organizatori su najavili i veliki broj nagrada, a ulaz je besplatan.

NFL je liga sa najvećom prosečnom posetom na svetu, uzimajući u obzir sve sportove, a prošlogodišnje finale oborilo je mnoge rekorde. Između ostalog, Super Bowl je postao najgledaniji TV šou u istoriji SAD i to treću godinu zaredom. Duel New York Giants-a i New England Patriots-a gledalo je 111,3 miliona Amerikanaca, a tokom „Half time show-a“ poseta je porasla za 6,4 miliona. Prošlogodišnji Super Bowl bio je i najgledaniji sportski događaj u istoriji internet prenosa, na ovaj način pratilo ga je više od dva miliona ljudi. Oni koji su uživo posmatrali ovaj duel morali su za ulaznicu da izdvoje između 1.100 i neverovatnih 295.000 dolara, koliko je koštalo mesto na terenu, tik uz end zonu.

Super Bowl je za Amerikance praktično praznik i posle Dana zahvalnosti, na ovaj dan konzumiraju najviše hrane, a prosečno troše 118,80 dolara. Najčešće su na meniju pileća krilca, pa se na ovaj dan pazari 125 miliona ove hrane. Tu je i čuveni gvakamol, za čije se spremanje potroši 32,2 miliona kilograma avokada. Broj dostava pice na ovaj dan povećava se za 35%.

Ipak, neizbežan detalj i zaštitni znak menija Super Bowl-a je pivo, pa se na ovaj dan u SAD proda 49,2 miliona paketa ovog pića. Pivo će obeležiti i žurku u „Areni“ i prodavaće se po ceni od 120 dinara u ambalaži od 0,5 litra.
Ovogodišnji finalisti biće poznati posle polufinalnih duela: Baltimor Ravens – New England Patriots i San Francisko 49ers – Atlanta Falcons, koji su na programu za vikend, a kakav god ishod bio, nema sumnje da nas očekuje još jedan veliki spektakl i novo obaranje rekorda.

superbowl_party_plakat