Američki trkač, Ešton Hrd, vratio se u Kragujevac Wild Boarse, posle sezone provedene u nemačkom drugoligašu Lübeck Cougars.

Iskusni raninbek sa velikim iskustvom igranja u Evropi nije uspeo da iskaže svoj pun potencijal u svojoj prvoj sezoni u kragujevačkom timu, zbog problema sa povredom, pa se vraća da pokaže koliko vredi posle dobrih partija u jakom nemačkom takmičenju. On je predvodio napad Kuguara sa ukupno 1104 jarde na 10 utakmica (110,4 po utakmici), pa je sasvim opravdano proglašen za MVP-a ekipe.

– Vratio sam se u Veprove jer sam uživao u mojoj prvoj sezoni u klubu. Imao sam sjajno iskustvo, ne samo na terenu, već i van njega. Veprovi su organizacija koja je ulepšala moj život u Srbiji i uvek brinu o meni kao porodica. Ove sezone očekujem velike stvari. Spreman sa za takmičenje na najvišem nivou i želim da doprinesem uspešnoj godini. Cilj je, naravno, osvajanje šampionata – rekao je Hrd.

Ovim pojačanjem Veprovi su praktično kompletirali importe, pošto je ranije i prošlogodišnji kvoterbek Ajzea Grin produžio vernost kragujevačkom timu, a uskoro se očekuje i angažovanje domaćih pojačanja.