Dva tima koja su stvarala istoriju američkog fudbala, SBB Vukovi iz Beograda i kragujevčaki Wild Boarsi, po 19. put „ukrstiće“ kacige u međusobnom meču. Megdani timova koji su jedini do sada mogli da se podiče osvajanjem trofeja namenjenim najjačem klubu u Srbiji, odavno su prozvani večitim derbijem američkog fudbala, a na ovom susretu dobili su novi „radni“ naziv – JEEP BOWL.

Naime, kao rezultat saradnje SAAF i kompanije Fiat Automobili Srbija, brend Jeep dobio je čast da se najveća svetkovina američkog fudbala zove po njemu. Na stadionu sa veštačkom travom, na Adi Ciganliji, u subotu (15 časova, direktan prenos na Sportklubu), može se očekivati novi spektakl.

Da sve bude na vrhunskom nivou, doprinos daće i glumac i osvedočeni ljubitelj američkog fudbala Nikola Đuričko, koji će voditi program, tokom kojeg će biti publici biti podeljene vredne nagrade:

1. nagradaJeep za vikend – Jeep na korišćenje od petka do ponedeljka (termin po dogovoru).

2. nagrada: Učešće na off road avanturi, koja će se održati 23. aprila na Fruškoj gori (dobitnik dobija priliku da se vozi u off road avanturi, ali i da bude vozač u nekim delovima).

3. nagrada: Jeep promo paket.  

„Čopor sa Ade“ ima veliku psihološku prednost uoči ovog meča, jer Beograđani dugo već ne znaju za poraz u međusobnim mečevima sa Šumadincima. Prošle sezone su sva tri puta bili bolji od Veprova, odbranivši titulu prvaka Srbije. Meč će se računati i za regionalnu CEFL ligu, koju igraju oba rivala.

– Pred nama je velika utakmica, sa dosta pritiska koji nosi naš međusobni rivalitet. Pošto je sezona tek počela, biće pravi test spremnosti za obe ekipe. Verujem da Kragujevčani imaju jaku motivaciju posle medjusobnih rezultata od prošle sezone. Nama u prilog nam ide i domaći teren, pa pozivam sve Beogradjane da dodju u subotu, navijaju za Vukove pomognu nam da upišemo jos jednu pobedu – optimista je Mario Lugonja, hvatač SBB Vukova.

Čovek koji će biti zadužen da zaustavi najopasnije hvatače Kragujevčana i prekine njihovu konekciju sa novim kvoterbekom Ajk Vitakerom, svakako je reprezentativni kornerbek Vukova Marko Bates.

 Logo-02b– Posle uvodnih utakmica u Sportklub Superligi i CEFL, dolaze nam najveći rivali, pa će utakmica biti dobar pokazatelj spremnosti i uigranosti. Ulazimo u duel kao i uvek do sad, samouvereni u pokušaju da odbranimo Adu. Čeka nas zanimljiv meč, sa sigurno dosta dobrih poteza i neizvesnim rezultatom – istakao je Bates. 

Jedan od lidera Divljih veprova, svakako i među najiskusnijim u timu tima iz Kragujevca, kornerbek Darko Cvetković takođe je izneo očekivanje od predstojećeg večitog derbija. Osvrnuo se na trijumf na premijeri Sportklub Superlige, u kojoj su Divlji veprovi savladali Inđija Indianse rezultatom 37:7.

– Usled učestale situacije da nemamo privilegiju odigravanja pripremnog meča, otvaranje sezone protiv mlade i talentovane ekipe Indijansa iz Indjije morali smo podrediti ne samo realizaciji pozitivnog rezultata već i da oprobamo razne aspekte igre. Mislim da smo uspešno izvršili tu misiju. Stvorili smo u svome taboru sjajnu uvertiru za naredni meč protiv rivala iz Beograda.

Obzirom na negativan skor u poslednjih nekoliko godina, ulogu favorita Kragujevčani prepuštaju Vukovima.

– Oni mogu dosta toga da izgube obzirom na titule koje drže u svom posedu, dok mi sa naše strane u meč ulazimo veoma rasterećeno. Naš cilj svodi se na mali broj grešaka protiv jakog protivnika, nećemo prevideti ni jedan aspekt igre. Želimo da igramo svoj fudbal u odbrani, napadu i specijalnim timovima. Ovo će biti duga sezona i utakmicu narednog vikenda iskoristićemo da sagledamo svoje domete u ovom trenutku – kažeCvetković

Cvetković je jedan od igrača sa najviše derbija u nogama. U svom izlaganju osvrnuo se i na činjenicu da će po prvi put taj imati svoj marketinški naziv – Jeep Bowl.

– Drago mi je da naši dueli poprimaju nove marketinške okvire, to je doduše jedan u nizu koraka koje je nophodno napraviti kako bi američki fudbal dobio pažnju koju zaslužuje. Neophodno je da svi akteri tog meča daju sve od sebe da i u što boljem svetlu prikažu svoj tim, ali i primereno ponašanje dostojno derbija. Vukovi su u novom ruhu, Veprovi takodje, oči naše sportske javnosti biće uprte u ovaj duel. Jedni se nadaju povratku “starih” Veprova, dok su drugi zadovoljni primatom koji Vukovi drže. Za nas, igrače Divljih veprova, ovo je samo drugi meč od mnogo takvih ove sezone i želimo da eliminišemo greške i uživamo u sportu koji volimo – zaključio je Cvetković.