Wild Boars JuniorsU polufinalnoj utakmici Juniorske lige Srbije, kragujevački Divlji Veprovi su savladali Vukove iz Beograda rezultatom 21:20.

Odavno nije viđena ovako uzbudljiva utakmica američkog fudbala, a obe ekipe su pokazale koliko vrede i opravdale večito rivalstvo dva kluba. Ova utakmica je svakako zaslužila epitet finala pre finala, a moramo napomenuti da su dečaci odigrali veoma fer i korektnu utakmicu.

Kao što je već poznato, Veprovi su gubili rezultatom 20:6 ali su uspeli da se vrate u meč i odnesu neverovatnu pobedu i tako osvoje Adu Ciganliju.

O fenomenalnom potezu Petra Goića, hvatača Veprova, koji je doneo pobedonosna dva poena, reči hvale ima i ofanzivi koordinator, Aleksandar Ristić:

-Ja sam bio za to da probamo da izjednačimo i šutiramo ekstra poen, ali na moje opšte iznenađenje, posle snepa sam video Petra Goića da ulazi u end zonu. I to je jedan pokazatelj da i u ovakvim utakmicama nastaju takvi igrači koji preuzimaju odgovornost na sebe u najtežim trenucima. Čestitam mu na izvanrednoj partiji tokom celog meča, kao i na tom pomalo bezobraznom potezu, ali u svakom slučaju želim i njemu i ostalima što više ovakvih utakmica u budućoj karijeri.

Posle meča, popularni Alf je istakao sledeće:

-Najveći utisak je, svakako, da se konačno igraju utakmice koje smo svi priželjkivali. Ovakav meč nema negativne konotacije, potpuni je dobitak za američki fudbal u Srbiji. Opšti utisak svih u stručnom štabu Divljih veprova posle meča je da je ovaj meč bio blizu seniorskih utakmica i da su ovi klinci koji čine oba tima mnogo na višem nivou nego što smo mi bili 2006. godine, kada smo igrali prvu sezonu pod opremom. Utakmica je donela sve ono što nosi američki fudbal, emociju, napetost, neizvesnost. Oba tima su izgarala do samog finiša, pa oni koji su došli na Adu po onako hladnom vremenu sigurno nisu zažalili. Bilo je izuzetnih poteza, ali i onih loših koji mogu da se pripišu tremi, naročito svojstvenoj juniorima, ali najbolje je što su svi dali svoj maksimum.

U finalu JLS 2010, Veprovi će odmeriti snage sa Panterima iz Pančeva, koji su savladali Vitezove iz Kleka rezutlatom 13:10.

Pogledajte galeriju slika sa utakmice Vukovi – Veprovi.

Wild Boars Juniors