U subotu, 25. Aprila 2009. godine se odigrala prva međunarodna utakmica Divljih Veprova u okviru EFAF Challenge kupa. Challenge kup je novi turnir koji uključuje timove is regiona srednje i istočne evrope (Italija, Mađarska, Poljska i Srbija). Ovo takmičenje je sjajan način da se dodatno promoviše Amerilčki fudbal u Evropi. Na ovoj utakmici su Srpske sudije imale priliku da sarađuju sa Norveškim sudijom.

 

Iako se ova utakmica smatra internacionalnom, ekipa koju su Divlji Veprovi ugostili je takodje iz Srbije – Pančevo Panteri. Ove dve ekipe su više puta odmerile snage. Ekipa Pančeva ove sezone nastupa sa internacionalnim igračem na poziciji kvoterbeka. U pitanju je Willie Sheird, Američki internacionalac iz Virdzinije.

U ovu utakmicu, Divlji Veprovi su ušli veoma motivisani i željni pobede. Igra u napadu je počela odlično. Teren se osvajao veoma brzo i napad je poentirao u drajvu u prvom poluvremenu. Zbog brzog i lakog poentiranja napada, odbrana Divljih Veprova je često morala da izlazi na teren što je predstavilo veliki napor. Ipak, odbrana je odlično funkcionisala i napadi Pantera se nisu uspešno završavali. Panteri su svoje prve poene postigli na kraju prvog poluvremena i rezultat je bio 43-8.

U drugom poluvremenu, Panteri su zaigrali malo bolje i još tri puta poentirali. Divlji Veprovi su postigli još četiri tačdauna. Sten je kompletirao još tri pasa za TD, a četvrti TD je postigao Mihailo Novakovic Bunny svojim fantastičnim trčanjem. Konačan rezultat je bio 70-26.

Divlji Veprovi su zabeležili veoma važnu pobedu i sada se spremaju za dalje takmičenje u Challenge kupu.

Slike sa utakmice pogledajte u galeriji.

Reklama utakmice:

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=U77idXbl0eE}