Poslednje pojačanje Divljih veprova iz Amerike, ofanzivni linijaš Majk Kenon u Kragujevac je stigao pre nedelju dana i kako vreme odmiče, sve je sigurniji da je napravio pravu odluku u karijeri. Radi se o igraču koji je nastupao u američkoj prvoj Diviziji, a veliko trenersko iskustvo stekao je kao trener ofanzivne linije u srednjoj školi.

Majk otkriva kako se odlučio da zaigra u Evropi i kakva su njegova očekivanja u ovoj sezoni.

S obzirom da ti je ovo prva sezona van Amerike, koliko znaš o američkom fudbalu u Evropi i Srbiji?

– O američkom fudbalu u Evropi sam čuo dosta lepih stvari od bivših saigrača, koji su igrali u evropskim takmičenjima i prosto ih obožavaju. Ne znam puno stvari o ovom sportu u Srbiji, osim onoga što sam ovde do sada saznao. Između ostalog, znam da je ovde fudbal počeo da se igra pre nešto manje od 10 godina.

Kako si odlučio da zaigraš u Evropi?

Obožavam fudbal i želeo sam da i dalje nastavim da igram. Pored toga, dolazak u Evropu dao mi je sjajnu priliku da posetim mesta koja većina Amerikanaca nikada neće biti u prilici da vidi.

Da li ti se sviđa Kragujevac i kako je živeti u njemu?

– Kragujevac je sjajan grad! Odlična hrana i zabava, a Kragujevčanke su zaista prelepe.

Šta misliš o svojim novim saigračima?

– Momci su sjajni. Vidi se koliko vole američki fudbal i naporno rade svakoga dana, kako bi postali još bolji igrači. Kao saigrač i neko ko se ovim sportom bavi od svoje pete godine, mogu da kažem da tim poseduje veoma dobar kvalitet.

Pored toga što si igrač, u Veprovima obavljaš i funkciju trenera ofanzivne linije. Da li je teško trenirati ove igrače?

– Naši ofanzivni linijaši žele puno toga da nauče i da budu uspešni u ovom sportu. Raspoloženi su za rad, pa je veoma lako trenirati ih i počastvovan sam što sam deo tako sjajne grupe momaka. Zaista sam presrećan što sam došao ovde da igram i treniram.

Šta očekuješ u ovoj sezoni?

– Moja očekivanja su onakva kakva bi trebalo da budu i očekivanja svakoga ko je povezan sa Divljim veprovima. Nadam se da ćemo osvojiti šampionat i da ćemo nadigrati svaki tim sa kojim se sastanemo.