Drugo kolo Nacionalne lige Srbije 2010 je počelo utakmicom u Kragujevcu između domaćih Divljih Veprova i gostujućih Kraljevskih Kruna iz Kraljeva. Po oblačnom i hladnom vremenu, na stadionu FK Sušica se okupilo oko 700 gledalaca koji su sa velikim aplauzom pozdravili aktuelne šampione, domaće igrače Veprova. Divlji Veprovi su trijumfovali rezultatom 62-0. Rezultat po četvrtinama je bio: 21-0, 20-0, 14-0, 7-0.

Domaći tim je već na početku stavio do znanja gostujućoj ekipi da će imati veoma težak posao. Već u prvom posedu lopte, kragujevčani su poentirali trčanjem Menija Dijaza, kvoterbeka Veprova. Kraljevčani su pokušavali da pruže otpor napadu Veprova ali im to nije polazilo za rukom. Ipak, odbrana Kruna je zabeležila jednu presečenu loptu i pokazala veliku borbenost na terenu.

Poene za domaći tim su postigli Meni Dijaz (3), Janoš Serfozo (4), Filip Nedeljković (1) i Mihailo Novaković (1).

O prvoj utakmici u sezoni smo popričali sa Aleksandrom Ristićem, glavnim trenerom i raninbekom Divljih Veprova,  koji je izjavio sledeće:

„Iako smo bili favoriti na papiru bilo je potrebno da to pokažemo i na terenu. Zadovoljan sam igrom mojih saigrača, a šansu na ovoj utakmici su dobili i mladi igrači kojima je ovo prvi nastup u dresu Veprova. Ja ću uvek pružati šansu mladim igračima da se dokažu. Mislim da je prva utakmica u sezoni jedna od najbitnijih i da smo danas videli rezultate vrednog  treniranja. Nastavićemo da treniramo i da se spremamo pošto nas pravi izazovi tek očekuju.“

Nakon utakmice smo popričali i sa Nikolom Ilićem, jednim od najiskusnijih igrača Kraljevskih Kruna:

„Kragujevac je zasluženo trijumfovao. Mi smo se borili do kraja utakmice i ovo je bila veoma fer utakmica, u duhu prijateljstva dva kluba. Kragujevac je bolja ekipa i želim im puno uspeha u daljem takmičenju.“

U sledećem kolu, Divlji Veprovi igraće protiv Vitezova iz Kleka u Zrenjaninu, a Krune će ići na megdan Panterima iz Pančeva.