Određen je raspored Juniorske lige Srbije, koja od osnivanja nosi naziv „Trofej Veljka Makojevića“, u slavu i sećanje na igrača, trenera i reprezentativca iz redova Divljih veprova, koji je tragično preminuo 10. avgusta 2008. godine.

Za ovogodišnji „Trofej Veljka Makojevića“ boriće se ukupno 11 timova, podeljenih u dve grupe po regionima. Divlji veprovi će se igrati u grupi „Jug“, zajedno sa Kraljevskim krunama iz Kraljeva, Anđeoskim ratnicima iz Čačka, Mladenovac Forestlanders-ima, požarevačkim Outlaws-ima i niškim Imperatorima, dok će se u grupi „Sever“ boriti Pančevo Panteri, beogradski Vukovi, Indijanci iz Inđije, novosadske Vojvode i Legionari iz Sremske Mitrovice.

Takmičenje po grupama, koje će se igrati po jednokružnom sistemu, startuje 10. septembra, a po dva najbolja tima iz obe grupe plasiraće se u polufinale, koje je na programu 29. oktobra, posle čega će se finalni okršaj odigrati 13. novembra.

Kragujevčani će novu borbu za „Trofej Veljka Makojevića” započeti na svom terenu, gde će ugostiti niške Imperatore, a u prvom kolu grupe „Jug“ sastaće se još Kraljevo Royal Crowns – Požarevac Outlows i Čačak Angel Warriors – Mladenovac Forestlanders.

trening1

Divlji veprovi, pod dirigentskom palicom glavnog trenera Marka Vujanca, naporno treniraju još od završetka seniorske sezone i nadaju se da će, i pored smene generacije, ove godine napraviti korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, kada su u finalu tesno poraženi od Pančevo Pantersa (32:31).

– U odnosu na prošlu godinu tim se dosta izmenio, jer je 25 igrača prestarilo juniorski uzrast i na njih nećemo moći da računamo. Ekipa je dosta podmlađena, pa na rosteru, koji broji preko 70 imena, imamo samo petoricu igrača rođenih 1992. godine. Na dosadašnjim treninzima nijednom nije bilo ispod 50 igrača, a posebno me raduje to što kod njih vidim veliku želju za učenjem od trenera i starijih drugara. Stvorena je odlična atmosfera u ekipi, oseća se jako prisustvo timskog duha i sigurno je da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu – rekao je Nemanja Čalija, predsednik Divljih veprova.

trening2