Za maestralnu igru u 12. Serbian Bowl-u i osvajanje titule šampiona Srbije, velike zasluge nosi trenerski tandem Kragujevac Wild Boarsa – glavni trener i ofanzivni koordinator, Aleksandar Ristić Alf i defanzivni koordinator Predrag Šćekić.

Oni su imali težak zadatak da nadmudre dva odlična američka trenera, bivšeg selektora Srbije Šona Embrija i prošlogodišnjeg osvajača Lige šampiona Malika Džeksona, a po ocenama mnogih stručnjaka, u tome su bili i više nego uspešni.

– Utakmica je opravdala svako očekivanje finala. Savršeno dobra organizacija, TV prenos, puno publike na tribinama, tako da sam siguran da su svi učesnici uživali. Mislim da je to svakako najvažnije. Što se samog meča tiče, mi smo se jako dobro spremili. Vredno smo radili protekle dve nedelje. Prvu smo proveli u ispravljanju svojih grešaka, a drugu kompletno posvetili akcijama Vukova, tako da sve što su odigrali za nas nije bilo iznenađenje. Takođe, dosta vremena smo posvetili i specijalnim timovima što se višestruko isplatilo. Pored toga, plan koji smo imali i za odbranu i za napad, sproveli smo u delo te je sve to rezultovalo ovakvim ishodom – istakao je Ristić.

vukovi alf finale 2016

Legendarni Alf, koji je u Veprovima od prve utakmice, pored toga što je glavni trener, u finalnom okršaju bio je zapažen i na terenu, u ulozi trkača, dok je sa druge strane Šćekić odbrambenim delom tima komandovao sa mesta lajnbekera.

– Utakmica je obilovala brojnim odličnim potezima na obe strane. Zaista, pravo najbolje izdanje američkog fudbala na ovim prostorima. Ono što je po meni presudilo da utakmica krene u našu korist jeste to što su Vukovi napravili neke ozbiljne greške, a mi smo uspeli da svaku kaznimo i pretvorimo u poene. Mislim, takođe, da smo bili motivisaniji i fokusiraniji od protivnika. Svako je bio skoncentrisan na to da samo radi svoj posao, a istovremeno je i verovao da će saigrač do njega uraditi isto – smatra Ristić.

treneri

Na šestu titulu u klupskoj istoriji Veprovi su čekali od 2010. godine.

– Jako mi je drago da smo posle dugog niza godina uspeli da se domognemo trofeja. Drago mi je prevashodno zbog truda koji smo uložili svi mi kao organizacija i svako od nas kao pojedinac, a ponajviše zbog nekih igrača koji nikada nisu podigli pehar do sada. Rekao bih da je ova titula došla samo kao potvrda našeg dobrog rada. Ipak, slaviće se relativno kratko. Uskoro slede pripreme za organizaciju juniorskog tima. To je jako važan segment u klubu, jer većina igrača dolazi iz našeg omladinskog pogona, tako da uvek ima dosta posla. Hvala svima koji su bili uz Divlje veprove ove sezone – zaključio je Ristić.

Predrag Šćekić je dodao da je zbog raznih faktora sezona započeta skromnije nego ikada, bez pritiska i priča o tituli.

– Fokusirali smo se na težak rad, cilj nam je bio da Veprovi povrate neke stvari po kojima su bili prepoznatljivi. Išli smo korak po korak, verovali u sebe i radili jako. U međuvremenu su se kockice slagale i shvatili smo da možemo da dođemo do samog kraja. Pre polufinala se osetila dobra atmosfera, igrači su bili fokusirani više nego inače i to nam se isplatilo. Posebno sam ponosan na celu odbranu, jer smo svi do jednog ispoštovali plan za finalnu utakmicu, koja je odigrana gotovo bez greške! Želeo bih da se zahvalim svim trenerima, igračima, ljudima koji su pomogli u bilo kom smislu. Sjajna sezona je iza nas – podvukao je Šćekić.

vukovi scekic finale 2016