wb_pan_2009_2U utakmicu poslednjeg kola ligaškog dela Superlige Srbije pančevački Panteri i Divlji veprovi iz Kragujevca, ulaze bez prevelikog opterećenja, jer su odavno obezbedili plasman u plej-of. Kragujevčani su ostvarili sve pobede u dosadašnjem šampionatu i suvereno čuvaju prvu poziciju, koja vodi direktno u polufinale, dok su Panteri sigurni na trećoj poziciji.

Doduše, u domenu teorije moguće je da Pančevo pobedom sa više od 16 poena razlike ili u slučaju trijumfa Zmajeva nad Vukovima, pobedom sa bilo kojojm razlikom, preotme prvu poziciju najtrofejnijem srpskom klubu, ali ako uzmemo u obzir trenutnu formu ovih timova, jasno je da su šanse za to minimalne.

Wild Boars-i igraju sjajno ove sezone, bez većih problema su se prošetali kroz domaće prvenstvo, ali i do finala EFAF kupa. Svesni su toga i Pančevci, ali ne žele da se predaju, već će pokušati da se na što bolji način suprotstave aktuelnim šampionima.

– Nadamo se dobrom fudbalu pre svega. Rezultati i igra Kragujevca ove sezone su više nego impresivni i našu pobedu stavljaju samo u domen teorije. Ono u što sam siguran je to da ćemo mi dati sve od sebe da se sa njima nadigravamo. Igraćemo najjače, do kraja, jer drugačije ne znamo. Dobru smo i pravovremenu lekciju dobili prošle nedelje od Đer Šarksa i jednostavno smo dužni, pre svega našim navijačima, da damo svoj maksimum. Pored toga biće to i meč za našu dušu, bez opterećenja, i prilika da uživamo u igri koju najviše volimo, pred plej-of u kome želimo da što boljim rezultatima krunišemo, jednu za sada dobru sezonu – kaže Predrag Durlić Vujić, glavni trener Pantera.

wb_pan_2009_1

U poslednjem susretu ova dva rivala, Veprovi su odneli ubedljivu pobedu, ali se zbog toga neće opustiti, jer im je ovaj duel poslednja provera pred finale EFAF kupa sa londonskim Blicevima.

– Iako smo ekipu Pančeva prošle godine pobedili sa 40:2, to ništa ne znači, jer su Panteri uvek nezgodan rival, a uz to u ovoj sezoni pružaju odlične partije. U domaćem šampionatu smo trenutno bez poraza, ali nam to ne daje za pravo da se opustimo, već naprotiv, u utakmicu ulazimo maksimalno motivisani i skoncentrisani, jer nam je ovo poslednja provera pred finalni susret EFAF kupa u Londonu – rekao je Milan Strahinjić, iskusni centar Divljih veprova.

Derbi susret 7. kola između Pantera i Veprova igra se u subotu, 11. juna, na pančevačkom Terenu kod Hale sportova, sa početkom u 16:30 časova.