Mladi defanzivni bek kragujevačkih Divljih veprova, Đorđe Petrović, proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača regionalne CEFL lige za sezonu 2014.

Ovo je još jedno u nizu priznanja za devetnaestogodišnjeg igrača, koji je posle prošlogodišnjeg osvajanja Juniorske lige Srbije proglašen za MVP-a tog takmičenja, a u prethodne dve godine biran je i za najboljeg mladog sportistu Kragujevca. Sa klupskim drugom Nikolom Simovićem u januaru je predstavljao našu zemlju na kampu Tima sveta, a njih dvojica bili su i najmlađi seniorski reprezentativci Srbije na prošlogodišnjem Evropskom Prvenstvu.

– Ponosan sam što sam proglašen za najboljeg defanzivca u veoma jakom takmičenju. Prošla sezona bila je jako uspešna za mene. Radio sam naporno tokom cele godine i napredovao kroz juniorski i seniorski tim, kao i reprezentaciju i Tim sveta. Sve to, uz savete trenera i starijih igrača, doprinelo je tonu moje igre. Naglašavam da je timski rad najvažniji u svemu, posebno u sportu i da velike zasluge za ovu nagradu idu celokupnoj ekipi – rekao je Petrović.

On je iza sebe ostavio klupskog kolegu, Amerikanca Šejna Vonga, i tandem beogradskih SBB Vukova, Marko Milovanović – Miloš Lišanin.

Za ofanzivnog MVP-a proglašen je kvoterbek Vukova, Šon Raterford.

djordje petrovic mvp 620