Desetkovani PBB Divlji veprovi poraženi su na gostovanju novosadskim GAT Dukesima, rezultatom 32:7, čime je rešeno da se ova dva tima u polufinalu za nedelju dana ponovo sastanu na „Kabelu“.

Bez sedmorice povređenih igrača Kragujevčani nisu mogli da pruže veći otpor starom rivalu. Povređenog kvoterbeka Santina Simonea zamenio je nedavno oporavljeni Stefan Stefanović, koji je tek u poslednjoj četvrtini uspeo da dovede svoj tim do počasnih poena, pasom ka Filipu Nedeljkoviću. Najviše problema bilo je u ofanzivnoj liniji, gde su zbog povreda izostala čak četvorica igrača – Đorđe Timotijević, Miloš Rakonjac, Milan Pavlović i Aleksandar Domanović, pa su tu morali da „uskoče“ igrači sa drugih pozicija. Uz prvu trkačku opciju Aleksandra Ristića Alfa, u napadu je izostao i hvatač Nikola Tomić.

Sa druge strane, fantastični raninbek Kris Blanton do poluvremena je postigao tri tačdauna i odveo svoj tim na odmor sa vođstvom 22:0. U nastavku susreta Jokić je spojio sa end zonom Vanju Jakšića, a drugim fild golom na utakmici Ivan Radojević je uvećao prednost – 32:0.

Malu utehu Kragujevčanima donele su Divlje mačke, novom pobedom nad Hattrick Vojvotkinjama – 19:12. Poene za Wild Cats postigle su Tanja Obradović, Hristina Milosavljević i Jovana Tomašević, a Obradovićeva se istakla i u odbrani, zabeleživši jednu intersepciju, kao i Anđela Dragić, koja je igrala i kvoterbeka.

GAT Novi Sad Dukes – PBB Kragujevac Wild Boars 32:7 (16:0, 6:0, 10:0, 0:7)

Stadion: FK „Kabel“. Gledalaca: oko 400.
Kretanje rezultata:
3:0 Ivan Radojević fild gol 30 jardi.
10:0 Kris Blanton trčanje 15 jardi, Radojević uspešan PAT.
16:0 Kris Blanton trčanje 50 jardi, neuspešan PAT.
22:0 Blanton trčanje 45 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
29:0 Rastko Jokić pas 15 jardi ka Vanji Jakšiću, Radojević PAT.
32:0 Ivan Radojević fild gol 37 jardi.
32:7 Stefan Stefanović pas 65 jardi ka Filipu Nedeljkoviću, Srđan Ružić uspešan PAT.

FOTO: Jean Francois Nicollet