Fantastičnom igrom u prvom poluvremenu beogradski SBB Vukovi savladali su večitog rivala, kragujevačke PBB Divlje veprove, na Adi Ciganliji, u meču drugog kola Superlige, koji je ujedno bodovan i za CEFL ligu. Kragujevčani, koji su igrali bez nekoliko važnih igrača Milorada Novakovića, Đorđa Timotijevića i Dušana Petrovića, te rovitim Milanom Strahinjićem i Vladimirom Radenovićem, nisu imali rešenja za napad, a pogotovo za odbranu „čopora sa Ade“.

Taman kada su gosti uspeli da odbrane prvi nalet Beograđana, u četvrtom pokušaju za nekoliko inča, na četiri jardi od end zone Veprova, Sten Bedvel je bacio intersepciju, pa su domaći, zahvaljujući Ivanu Nedeljkoviću, krenuli u novi napad. Iz drugog pokušaja Amerikanac Lens Krizin uspeo je da dovede svoj tim do prvih poena, odličnim pasom ka sunarodniku Toniju Vašingtonu za pet jardi – 7:0.

Ništa nije polazilo za rukom kvoterbeku Bedvelu, pa je vrlo brzo završen i naredni posed Kragujevčana. Ubrzo zatim Krizin pronalazi Vojina Milića, kome je ispala lopta nadomak end zone, ali na pravom mestu bio je Marko Marić koji je pokupio fambl za 14:0.

Ni u narednom napadu Bedvel nije uspeo da pronađe konekciju sa svojim hvatačima, pa su defanzivni bekovi Vukova dva puta bili nadomak intersepcije, a odlični Amerikanac Pol Rajt nije dozvolio da treći put zaredom loš pas prođe nekažnjeno. U prvoj četvrtini ostalo je dovoljno vremena tek da talentovani Mihailo Josović stigne na osam jardi od end zone, a na samom startu drugog perioda prevalio je i preostalu deonicu, za 20:0.

Da stvar bude gora po Vajld borse, sredinom druge četvrtine povredio se i kvoterbek Bedvel, pa je u vatru bačen mladi Stefan Stefanović. Nedugo zatim Krizin ponovo pronalazi Tonija Vašingtona, ovoga puta za 32 jarda, za ogromnih 27:0 na poluvremenu.

Mnogo bolje gosti su zaigrali u nastavku susreta, kada se dojučerašnji kvoterbek juniorskog tima Veprova oslobodio i najpre pronašao Rusinkoviča za 23 jarda, a potom i Treja Mekveja za tačdaun (27:7). Na drugoj strani Kragujevčani su uspešno izveli onside kick. Naime, Ružić je perfektno ispucao loptu, a Simović obezbedio svom timu novi napad. Međutim, posle nesporazuma Stefanovića i Aleksandra Ristića, domaći ponovo dolaze u posed, a prednost od četiri tačdauna vraća Josović, trčanjem za jard – 33:7.

Potom je ponovo proradila veza Stefanović-Mekvej, ali na drugoj strani Josović je opet stigao do protivničke end zone za, ispostavilo se, konačnih 41:14. U poslednjoj deonici odbrane su uspevale da izađu na kraj sa ofanzivnim timovima.

Uprkos činjenici da su Veprovi tokom celog meča gubili, oko stotinak navijača koji su ovom prilikom doputovali iz Kragujevca, sve vreme su pružali glasnu podršku svom timu.

SBB Vukovi – PBB Wild Boars 41:14 (14:0, 13:0, 14:14, 0:0)

Stadion na Adi Ciganliji. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:
7:0 Lens Krizin pas ka Toniju Vašingtonu za 5 jardi, Srđan Stanojev PAT
14:0 Marko Marić fambl rikaveri u protivničkoj end zoni, Stanojev PAT
20:0 Mihailo Josović trčanje za 8 jardi, neuspešan PAT
27:0 Krizin pas ka Toniju Vašingtonu za 32 jarda, Stanojev PAT
27:7 Stefan Stefanović pas ka Treju Mekveju za 27 jardi, Srđan Ružić PAT
33:7 Josović trčanje za 1 jard, neuspešno pretvaranje za dva
33:14 Stefanović ka Mekveju za 11 jardi, Ružić PAT
41:14 Josović trčanje za 4 jardi, Vašington pretvaranje za dva

FOTO: Jean-François Nicollet