LOADING

Type to search

Čista desetka – 10 godina Divljih veprova

Aktuelno Novosti Seniori

Čista desetka – 10 godina Divljih veprova

Share

Klub američkog fudbala Divlji veprovi ove godine proslaviće 10 godina od osnivanja, pa će cela sezona proći u znaku tog jubileja.

Kragujevčani će tim povodom organizovati niz manifestacija, pod sloganom „Čista desetka“, a prva od brojnih akcija očekuje se uskoro.

Pored nove kolekcije sportske opreme i velike proslave rođendana, u kragujevačkom taboru se nadaju da će baš u desetoj godini postojanja konačno dobiti svoj teren.

Ostvarenim rezultatim Wild boars-i to svakako i zaslužuju. Od prvih koraka ovog sporta u Kragujevcu, načinjenih u oktobru 2002. godine, pa do danas, Veprovi su doneli pet titula šampiona Srbije i pehar namenjen vicešampionu prestižnog evropskog EFAF kupa, što je daleko najveći uspeh srpskog klupskog američkog fudbala. Veprovi su se na kraju 2011. godine ujedno našli na 10. mestu zvanične EFAF-ove liste najboljih klubova Evrope, što je takođe najbolji plasman nekog tima iz naše zemlje.

Kragujevački klub je poznat kao veliki rasadnik talenata, pa često trećinu, pa čak i polovinu reprezentativnih selekcija Srbije čine upravo igrači ovog tima.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.