LOADING

Type to search

Kraj sezone za Alfa posle 104 uzastopne utakmice

Aktuelno CEFL Novosti Seniori Superliga

Kraj sezone za Alfa posle 104 uzastopne utakmice

Share

Aleksandar Ristić Alf, legenda američkog fudbala i jedan od pionira ovog sporta u Srbiji, posle 104 uzastopne utakmice, što u dresu Veprova, što braneći boje reprezentacije, moraće da propusti ostatak sezone, zbog povrede Ahilove tetive.

Tridesetčetvorogodišnji raninbek bio je akter prvog meča na tlu Srbije, između Kragujevac Wild Boarsa i beogradskih Vukova, odigranog 22. marta 2003, i od tada nije propustio nijednu utakmicu, ni klupsku ni reprezentativnu.

Zahvalan sam Bogu što sam do sada odigrao 104 uzastopne utakmice i što posle čitave decenije tek sada moram da propustim prvi meč. Mislim da je to svojevrstan uspeh. Povreda je ozbiljnijeg karaktera, došlo je do delimičnog ili potpunog pucanja Ahilove tetive. Čekamo na još neke konsultacije drugih lekara sledeće nedelje, tako da ću možda morati i na operaciju. Sa operacijom ili bez, oporavak se prognozira za četiri do šest meseci – otkriva Ristić.

Trkač Veprova je pokidao Ahilovu tetivu u prošlonedeljnom meču sa Pančevo Panthersima, koji je njegov tim dobio sa 37:12 i tako izborio plasman u plej-of.

alf pancevo 640

Sama povreda nastala je potpuno neverovatno. Primio sam pas i potrčao uz sajdlajn, samo su kornerbek i sejfti bili ispred mene i to na 20 jardi. Krenuo sam da se suočim sa njima. Međutim, na desetak jardi ispred njih najednom sam osetio da mi je utrnuo predeo noge ispod lista. U prvi mah pomislio sam da me je sa leđa sustigao defanzivni end i da me je kacigom pogodio baš u to mesto. Odmah sam upitao saigrače ko me je udario, ali sam dobio odgovor da oko mene nije bilo nikoga i da sam se sam povredio. Ostao sam do kraja utakice na klupi, jer nisam hteo da napusim ekipu i nadao sam se da povreda nije toliko ozbiljna. Međutim, kada sam u svlačionici skinuo kopačke, jasno je bilo da nažalost nije tako – priseća se Alf.

alf povredaRistić je jedini igrač koji je do sada odigrao svaki „večiti derbi“, a sutrašnji susret sa Vukovima upamtiće kao prvi u karijeri u kojem nije mogao da pomogne svojim drugovima. Propustiće kapiten reprezentacije i Evropsko prvenstvo B grupe, koje se od 28. avgusta do 8. septembra održava u Milanu.

Ne mogu da krijem da sam malo potresen što po prvi put neću istrčati na teren u nedelju, na derbi sa Vukovima, kao i time što ću propustiti nešto za šta sam mislio da će biti kruna moje karijere – Evropsko prvensto u Italiji. Ipak, najteže mi pada suočavanje sa životom bez aktivnog treninga. Nakon 25 godina to je teško. No, šta je tu je, boriću se kao i uvek do sada. Odlazim na treninge, pomažem kolko mogu. Ova povreda se karakteriše kao zamor materijala i javlja se kod sportista koji su stariji od 30 godina. Evo Kobi Brajant je nedavno podvrgnut operaciji zbog iste povrede. Mislim da je to potvrda da sam uvek davao sve od sebe i to mi je donekle neka satisfakcija – smatra Ristić.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Up