LOADING

Type to search

Saopštenje za javnost

Aktuelno Novosti Seniori

Saopštenje za javnost

Share

Nakon događaja na utakmici protiv Banat Bullsa, održanoj 4.10.2020. u Kragujevcu, Upravni Odbor KAF Wild Boars, dana 07.10.2020, je suspendovao:

– Lazara Nikolića, igrača KAF Wild Boars, neigranjem dve naredne utakmice takmičarske sezone 2020.
– Predraga Šćekića, glavnog trenera KAF Wild Boars, do kraja takmičarske sezone 2020.

Iako je isključenje Nikolića, zbog kog je sve kulminiralo, potpuno neopravdano, jer je kontakt bio blag, a na utakmici je viđeno mnogo jačih kontakata koji čak nisu ni dosuđeni, smatramo da je njihovo ponašanje potom bilo nedopustivo za ozbiljan klub sa šampionskom tradicijom i renomeom koji imaju Veprovi.

Iskreno se nadamo se da se ovakvi potezi više neće ponavljati.

UO Kragujevac Wild Boars

1 Comment

 1. Debeli kvoterbek October 8, 2020

  Poštovani šampioni (čitaj: šampinjoni),

  Pričati o bilo kakvom kontaktu u ovoj verziji američkog fudbala je suvišno (bez da ulazimo u detalje same verzije, da li je dobra za AF u Srbiji i sl.). Kao što ste i sami videli, postoji snimak koji jasno pokazuje reakciju igrača WB i glavnog trenera WB. Za igrača mogu da razumem da u žaru borbe ostvari kontakt i za to postoji jasno definisana kazna i apsolutno je razumljivo da se tako nešto dogodi na meču. Ono što je činjenica je, da je glavni trener, inače dugogodišnji reprezentativac Srbije, utrčao u teren i “tackle”-ovao protivničkog igrača – ozbiljan presedan. Ovako nešto se nikad nije dogodilo od kad je jajasta lopta poletela u vazduh na terenima u Srbiji (bar ja nisam upoznat sa sličnim događajem) i ne mogu da nađem logično objašnjenje za postupak čoveka, koji je pre svega dugogodišnji kapiten u WB i, verujem, uzor svim klincima koji su ikad stavili opremu na sebe i maštali o tome da kao i on, zaigraju za reprezentaciju. Kazna kao kazna, kao i bilo kakva odluka, koja može proizići iz ovog nesvakidašnjeg događaja, neće promeniti puno toga – činjenica je da AF kao takav, u stagnaciji koju doživljava nekoliko godina unazad, gubi kredibilitet na sportskoj mapi Srbije, a WB su jedni od nosioca cele priče (uspesi, organizacija i ostalo). Kakvu ovo sliku ostavlja? Verujem da ćete nastaviti sa spinovanjima, pričom o lošem radu Saveza i sudijske organizacije, jer takvi smo mi Srbi – “neću se potruditi da utvrdim da li je moje dete krivo zbog svog ponašanja, nego ću upreti prstom u drugo dete i njegove roditelje” – uvek je to bilo lakše suočavanja sa problemima u svojoj kući. U redu je želja da zaštitiš svoje, ali ne po svaku cenu, jer dete mora da nauči da bude odgovorno za svoje postupke.

  “Iskreno se nadamo da se ovakvi potezi više neće ponavljati” – drugari, nije ni smelo da se dogodi…

  Ja sam Ivan Kosanović (da ne bude da sam neki hejter, koji se krije iza nickname-a).
  Znate me, znam i ja vas. Nisam odavno u pančevačkom AF-u, ali sam još uvek u šoku zbog ovoga što se desilo. Šok ne bi bio ništa manji da je ovo uradio neko iz Bulls-a, ali ako ste to već pomislili, onda ste džaba sve gorenavedeno čitali. Onda se ne razumemo.

  Sportski pozdrav

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.