U derbiju istočne divizije CEFL lige, kragujevački Divlji veprovi tesno su poraženi na gostovanju turskim šampionima, Koč Remsima, u Istanbulu, rezultatom 47:41 (7:7, 14:14, 13:7, 13:13).

Kragujevčani su od samog starta bili u blagoj prednosti, ali su u pojedinim trenucima drugog poluvremena upadali u pad koncentracije, donekle uslovljen i umorom od osamnaestočasovnog putovanja, što je domaćin iskoristio u odsudnim trenucima i došao do važne pobede.

U redovima Wild Boarsa posebno se istakao američki trkač Džošua Kezada, koji je sa tri tačdauna, ali i velikim brojem osvojenih jardi, pokazao da će biti veliko pojačanje. Što se pas igre tiče, kvoterbek Dalton Oliver najčešće je upošljavao bivšeg igrača Remsa, Strahinju Stepovića i sjajnog tajtenda Stefana Đurića.

Na drugoj strani, agilni američki kvoterbek Dejvid Vipl imao je veliku podršku u fantastičnom sunarodniku Džavonteu Hensu, koji je igrao sa obe strane lopte, dok su se od domaćih igrača sa po dva tačdauna istakli fenomenalni raninbek Taha Čokadar i hvatač Kan Ozer.

Gosti su prvi poveli, posle čega se igralo „tačdaun za tačdaun“ sve do poluvremena, na koje se otišlo sa nerešenim rezultatom – 21:21. Na startu drugog dela Turci su iskoristili svoj napad i došli do prvog vođstva, a odmah zatim iskoristili nesmotrenu reakciju gostujućeg specijalnog tima i u crvenoj zoni stigli do poseda koji su potom pretvorili u nove poene (34:21).

Međutim, ni Šumadinci se nisu predavali. Kezada je ponovo stupio na scenu i sa dva vezana tačdauna vratio prednost (35:34), ali je na drugoj strani i Vipl imao odgovor – 40:35. Delovalo je u tim trenucima da ništa ne može da zaustavi napad Kragujevčana, ali je onda Oliver sekovan za veliki minus, a potom posle još jedne loše odrađene akcije specijalnog tima, ovoga puta prilikom panta, Redžep Minić se dokopao fambla pred end zonom i praktično otklonio sve dileme oko pobednika – 47:35. Do kraja je ostalo vremena samo da Kragujevčani ublaže poraz, pasom Olivera ka Stefanu Đuriću, koji je bio njegova najsigurnija hvatačka opcija na ovom susretu.

Uprkos porazu, Veprovi su i dalje u igri za plasman u finale, ali sada više ne zavisi sve od njih. Ipak, moraće što većom razlikom da savladaju moskovske Patriote za dve nedelje u Kragujevcu, a zatim da se nadaju porazu Turaka u glavnom gradu Rusije.

Koč Rams – Kragujevac Wild Boars 47:41 (7:7, 14:14, 13:7, 13:13)

Kretanje rezultata:
0:7 Dalton Oliver trčanje 2 jarda, Matija Almaši PAT
7:7 Dejvid Vipl pas 4 jarda ka Kanu Ozeru, Genčo Guler PAT
7:14 Oliver pas 13 jardi ka Strahinji Stepoviću, Almaši PAT
14:14 Taha Čokadar trčanje 10 jardi, Guler PAT
14:21 Džošua Kezada trčanje 59 jardi, Almaši PAT
21:21 Vipl pas 32 jarda ka Ozeru, Guler PAT
27:21 Vipl pas 9 jardi ka Džavonteu Hensu, neuspešan PAT
34:21 Čokadar trčanje 4 jarda, Guler PAT
34:28 Kezada trčanje 4 jarda, Almaši PAT
34:35 Kezada trčanje 12 jardi, Almaši PAT
40:35 Vipl trčanje 20 jardi, neuspešno za dva
47:35 Redžep Minić vraćanje fambla 1 jarda, Guler PAT
47:41 Oliver pas 1 jard ka Stefanu Đuriću, neuspešan PAT