kvrc kgwb 2012U prvom kolu Sport Klub Superlige 2012, kragujevački Divlji veprovi su savladali kraljevačke Kraljevske krune rezultatom 32:9. Pred oko 200 gledalaca na pomoćnom terenu stadiona Čika Dača, Veprovi i Krune su pružili zanimljivu fudbalsku predstavu.

Prvo poluvreme je bilo veoma neizvesno. Činjenica da je postignuto samo 9 poena tokom poluvremena govori da se vodila velika borba. Kraljevčani su bili željni dokazivanja, dok su Veprovi hteli da započnu sezonu u svom pobedničkom stilu.

Podmlađeni i pomalo neuigrani, domaći Veprovi su do prvih poena stigli trčanjem Aleksandra Ristića za 7 jardi, PAT neuspešan. Nakon toga, usledila je rovovska borba. Lopta je često prelazila iz poseda jedne ekipe u drugu. Kraljevčani su nekoliko puta prišli end zoni Veprova ali nisu uspeli da poentiraju. Pokušavali su iz četvrtog pokušaja da postignu tačdaun, sve dok se u drugoj četvrtini nisu odlučili da pokušaju sa fild golom. Strahinja Stepović, kvoterbek Kruna, oprobao se u ulozi kikera i pogodio je fild gol za prve poene svog tima. Do kraja poluvremena se nastavilo u istom stilu, a rezultat na kraju prvog dela bio je 6:3 u korist Veprova.

U drugom poluvremenu Veprovi su se konsolidovali i počeli su da igraju onako kako se to i očekivalo. Prve poene u drugom delu postiže Nikola Tomić, nakon pasa Meta Džeksona za 8 jardi i tačdaun. Proradio je i kiker domaćih, Srđan Ružić koji je pogodio šut za ekstra poen – 13:3.

Odbrana Veprova je u drugom poluvremenu igrala dosta odlučnije i nije dozvolila Krunama da puno napreduju. Već u sledećem napadu, mladi hvatač Veprova, Nikola Simović (1995. godište) postiže nove poene za svoj tim nakon pasa Džeksona za 18 jardi, PAT neuspešan. Rezultat je 19:3.

Kragujevčani su opet poentirali i to pasom Džeksona za Filipa Nedeljkovića za 25 jardi i tačdaun, PAT neuspešan – 25:3.

Krune su uspele još jednom da poentiraju. Krenuli su odbrambeni igrači Veprova na kvoterbeka Stepovića, koji je pasom uposlio Džošuu Henrija koji je kroz razređenu odbranu Veprova lako pronašao put do end zone – 25:9.

U četvrtoj četvrtini odbrana Veprova je nastavila sa dobrom igrom, a napad je uspeo još jednom da poentira. Met Džekson pasom pronalazi Simovića za 30 jardi i tačdaun, PAT uspešan – 32:9.

Veprovi su na kraju meča šansu pružili i rezervistima koji su se odlično pokazali kada su Krune stigle na samo 2 jarda od end zone Kragujevčana. Napad Kruna je zaustavljen u pokušaju da osvoji end zonu i to je bio kraj utakmice.

Bilo je problema u igri Kragujevčana i moraće dosta da se radi do sledećeg meča i odlaska u Beograd gde će Veprove sačekati večiti rivali Vukovi.

Kao pojedinac se istakao mladi Nikola Simović koji je odličnom igrom više puta izmamio aplauze publike i svojih saigrača. Doneo je važne poene, a svojim hvatanjima pomerao lance kada je trebalo. Ono što je sigurno jeste da je pred njim odlična karijera, s ozbirom da ima samo 17 godina.