U smiraj prelaznog roka roka u Srbiji, odjeknula je prava transfer bomba. Naime, jedan od najtalentovanijih srpskih risivera, sada već bivši igrač beogradskih SBB Vukova, Filip Stojanović, prešao je u redove „večitog rivala“, Kragujevac Wild Boarsa.

Ovaj dvadesetdvogodišnjak „čoporu sa Ade“ pridružio se 2010. godine i ubrzo postao jedna od glavnih hvatačkih opcija. Dao je veliki doprinos u osvajanju nekoliko šampionskih titula, a 2012. je čak proglašen za najboljeg ofanzivnog igrača Superlige.

Uporedo je branio boje juniorske i seniorske reprezentacije Srbije i upravo posle nastupa na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Milanu opredelio se za nastavak karijere u kragujevačkom timu.

filip stojanovic ajk vitaker– Još jesenas sam odlučio da ću igrati za Veprove, pre svega zbog dobrih ljudi i timskog duha. Ali, zbog privatnih obaveza nisam mogao da se priključim ekipi na početku sezone. Sada mi se ukazala prilika da ipak odigram i završim sezonu sa šampionskom medaljom ovo vrata. Na moju odluku uticalo je i to što u Wild Boarsima igraju ozbiljni importi, a jedan od njh je kvoterbek Ajk Vitaker sa kojim želim da podelim svoj skil na terenu. Očekujem dosta jako dobrih ruta i hvatanja i kada se sve to udruži doći će i do tačdaunova. Siguran sam da će nam se svi protivnici suprotstaviti jako, ali na kraju postoji samo jedan šampion, pa ćemo videti ko će to biti – rekao je Stojanović.

Sportski direktor Veprova, Veljko Petrović, otkrio je da je sa Filipom već duže vreme bio u kontaktu, ali da je sjajni risiver tek nedanvo regulisao privatne obaveze, što je bio signal za njegovo angažovanje.

– Bez obzira na duže odsustvo sa terena, radi se o vanserijskom igraču, odličnom atleti i uostalom, reprezentativcu Srbije. Ne sumnjamo da će se brzo vratiti u igračku formu i sigurni smo da će se lako uklopiti u naš tim i naš koncept igre. Ovo pojačanje nam znači mnogo, ne samo zato što se radi o odličnom igraču, već zbog toga što smo nedavnim povredama oslabljeni u risiverskom korpusu. Mislim da je on jedan od igrača koji može da napravi razliku na terenu i verujem da će nam pomoći da donesemo titulu u Kragujevac posle trogodišnjeg posta – kazao je Petrović.

Zadovoljan dolaskom Stojanovića bio je i predsednik Veprova, Nemanja Čalija.

Drago mi je da u našem sportu dolazi do prelaska igrača u redove večitih rivala, jer to samo pokazuje da sport ide u pravom smeru. Igrači večitih rivala su odlični prijatelji van terena, tako da me ne bi iznenadilo da bude još nekih sličnih transfera, možda ovoga puta u suprotnom smeru, sigurno se ne bih ljutio na svoje igrače. Vojin Milić je često u Kragujevcu, možda se i njemu igra u Veprovima, a možda pokušava da prebaci Predraga Šćekića u redove Vukova – u šali kaže Čalija.

Stojanović će Veprovima moći da pomogne samo u borbi za trofej regionalnog CEFL-a.