Posle kvoterbeka i glavnog trenera, Stena Bedvela, i defanzivnog koordinatora, Lonija Hrsija, Divlje veprove će ovih dana pojačati još jedan Amerikanac. Reč je od dvadesetčetvorogodišnjem risiveru/defanzivnom beku, Treju Mekveju iz Oklahome.

Tokom svoje karijere na „Northeastern State Univerzitetu“, koji se takmiči u drugoj diviziji, Mekvej je postigao 34 tačdauna i osvojio ukupno 3.985 jardi. Najbolji je bio u poslednjoj sezoni (2011), kada je uhvatio 82 pasa za 1.533 jardi i postigao ukupno 16 tačdauna.

U pobedi nad Harding Univerzitetom (49:41) postavio je NCAA rekord u broju uhvaćenih jardi na jednoj utakmici (425), na kojoj je upisao i šest tačdaunova. Iste godine našao se i u idealnoj postavi godine, sastavljenoj od igrača iz druge i treće divizije iz cele Amerike.

– Presrećan sam što su mi Veprovi pružili šansu da im se priključim, za šta Sten nosi velike zasluge. Mnoge saigrače sam već upoznao putem društvenih mreža i svi su bili jako ljubazni i prijateljski nastrojeni. Ne znam previše o timu, ali sam čuo dosta lepih stvari od Stena i siguran sam da ću se lako uklopiti. Istraživao sam dosta o Srbiji i Kragujevcu i jedva čekam da dođem – rekao je Mekvej.

Trej će se novim saigračima pridružiti u subotu.

– Očekujem da ćemo zajedno ostvarivati pobede i da će igrači ozbiljno pristupiti obavezama, kao i ja. Nadam se da ćemo svi biti kao braća i da ćemo paziti jedan na drugoga, kako na terenu, tako i van njega. Siguran sam da ćemo svi uživati u igri koju obožavamo – zaključio je Mekvej.