Najveća svetkovina američkog fudbala u Srbiji, „večiti derbi“ Vukova i Divljih veprova igra se sutra, od 13 časova, na stadionu na Adi Ciganiliji, u Beogradu, uz direktan tv-prenos na Sportklub Prime-u, a celokupna javnost ovog sporta danima sa nestrpljenjem iščekuje početak susreta.

Danas smo vam predstavili i dvojicu igrača, koji su odigrali skoro svaki derbi, a pored njih, na terenu će biti i veliki broj debitanata. Među mnogima koji će sutra po prvi osetiti čari „večitog derbija“ je i trener Mozzart Wild Boars-a, Ričard Bonds, koji je srećan što će postati deo, kako sam kaže, ogromnog kragujevačko-beogradskog rivalstva.

– I pre nego što sam stigao u Kragujevac bilo mi je jasno da je ovo jedna od najvažnijih utakmica u sezoni. To se sada još jasnije vidi, pogotovo po igračima, koji jedva čekaju da susret počne. Znam dosta toga o rivalstvu ova dva tima i takođe znam da su ova dva kluba najuspešnija i najjača u Srbiji. Ovde sam tek nekoliko meseci, ali gledajući utakmice drugih sportova između kragujevačkih i beogradskih timova, shvatio sam da je ogromno rivalstvo između klubova iz ova dva grada. To što ću protiv Vukova i sam postati deo ove priče biće za mene nezaboravno iskustvo – otkriva Bonds.

Strateg Veprova kaže da će njegov tim svim snagama pokušati da stigne do pobede, što je cilj Kragujevčana na svakoj utakmici.

– Očekujem utakmicu sa malo poena, koju će odlučiti specijalni timovi, uprkos tome što oba tima postižu u proseku preko 30 poena po meču. Mislim da će nama više odgovarati dugačka utakmica sa malim brojem poena. Ne postoji nijedna druga opcija za nas, osim da svim snagama pokušamo da pobedimo. Igraćemo onako kako smo uvežbavali na treninzima, kao tim, i videćemo šta će iz toga proisteći. Radili smo najjače od početka sezone i sada želimo da vidimo rezultate tog rada protiv najboljeg protivnika. Gledao sam ih na snimku i uživo. Krupni su i dobro popunjeni na skoro svim pozicijama. Imaju dobar stručni štab i igraju veliki broj različitih formacija u napadu.