U prvom kolu nove sezone Kragujevac Wild Boarsi ubedljivo su savladali Zemun Blue Dragonse, na svom terenu, rezultatom 27:7 (9:0, 6:0, 6:0, 6:7).

Bio je to i uspešan debi novog glavnog trenera, Predraga Šćekića, koji se posle dugog niza godina na poziciji defanzivnog koordinatora, ove sezone oprobao u novoj ulozi.

Poveli su Kragujevčani već u prvom napadu, pasom kvoterbeka Ajzee Grina ka legendi američkog fudbala u Srbiji, Aleksandru Ristiću Alfu, koji je tako sa pune 44 godine postigao tačdaun i postavio još jedan rekord.

Potom granitna odbrana Veprova nije dozvolila protivniku da pomeri lance, a na drugoj strani se ponovo lako probila do protivničke polovine, nakon čega je kiker Jovan Stojković uvećao vođstvo fild golom (9:0).

Zmajevi su u svom drugom drajvu uspeli da pređu polovinu terena, ali je on završen intersepcijom Mihajla Prodanovića. Odmah je usledila i kazna. Šumadinci su iskoristili dobru početnu poziciju, polako osvajali teren i na kraju egzekutirali trčanjem kvoterbeka Grina za 18 jardi (15:0). Napad gostiju je sve bolje funkcionisao, ali je odbrana domaćih bila neumoljiva kada je bilo najpotrebnije, pa je poslednji drajv u prvom poluvremenu rezultirao neuspešnim fild golom. Na drugoj strani, ostalo je dovoljno vremena samo da Veprovi stignu do „crvene zone“, pre odlaska na veliki odmor.

Nije se mnogo toga promenilo ni u nastavku susreta. Zmajevi su zaustavljeni na svojoj polovini, ali su dobrim pantom stavili protivnika u nezavidan položaj i primorali ga da krene u napad sa praktično iz svoje end zone. Međutim, američki trkač Ešton Hrd sjajno je izneo loptu do skoro 30 jardi i skinuo pritisak sa pleća svog tima. Grin je odmah zatim uputio dalekometni pas ka povratniku Strahinji Stepoviću, a ovaj kompletirao hvatanje tik pored auta, na početku „crvene zone“. Posle par kraćih trčanja, Grin se još jednom neometan domogao end zone, za osetnu prednost 21:0.

Veprovi su potom kaznama pogurali protivnika ka prvim i, ispostavilo se, jedini poenima na utakmici (21:7), na startu završne deonice, ali se potom i Hrd sasvim zasluženo upisao u poentere i otklonio sve dileme oko pobednika – 27:7. Do kraja su viđena po dva neiskorišćena napada na obe strane, a intersepciju je zabeležio i mladi Kragujevčanin Vuk Lazović.

Za dve nedelje Kragujevčani idu na megdan i drugoj beogradskoj ekipi u prvoligaškom karavanu, „večitim rivalima“, SBB Vukovima, koji su na startu nadvisili novosadske Wild Dogse.

FOTO: dicemedia.rs