Pobedom nad Inđija Indiansima, Divlji veprovi iz Kragujevca osvojili su titulu Juniorske lol.rs lige Srbije i tako u svoje vitrine doneli „Trofej Veljka Makojevića“, koji i nosi ime po tragično preminulom bivšem treneru i igraču tima iz srca Šumadije.

U izuzetno tvrdoj utakmici, naročito u prvom poluvremenu, domaćin je na stadionu „Čika Dača” iskoristio svoje kvalitete, pre svega u vidu sjajnih seniorskih reprezentativaca Đorđa Petrovića i Nikole Simovića, ali i odlične odbrane, i na kraju savladao otpor žilavih Inđijaca.

Jedini drajv u kojem su Inđijci bili blizu poentiranja, dogodio se krajem prvog perioda, kada su posle fambla Veprova ušli u crvenu zonu, ali nisu uspeli da profitiraju, jer je defanzivni bedem Kragujevčana ponovo bio na visini zadatka.

Divlji veprovi su potom uspeli da nametnu svoj ritam igre u napadu, pa su osvajali teren trčanjima Petrovića i Simovića. Upravo je Petrović, koji je potom proglašen i za najboljeg igrača Juniorske lige, postigao prvi tačdaun, kojim je njegov tim poluvreme dočekao sa vođstvom 6:0. Već na startu drugog dela Petrović je doveo svoj tim na samo jard od protivničke end zone, odakle je Simović udvostručio prednost – 13:0.

Već u narednom posedu Kragujevčana Petrović je rešio sve dileme oko pobednika, tačdaunom trčanjem, kojem je prethodio odličan prodor Simovića.

Do kraja susreta Indiansi su pokušali da stignu bar do počasnih poena, u čemu ih je osujetio defanzivni bek Veprova Darko Erić, sa dve intersepcije.

Kragujevac Wild Boars – Inđija Indians 19:0 (0:0, 6:0, 7:0, 6:0)

Kragujevac – Stadion: Čika Dača. Gledalaca: oko 300. 

Kretanje rezultata: 6:0 Đorđe Petrović trčanje 24 jarde, izblokiran PAT. 13:0 Nikola Simović trčanje 1 jard, Branislav Petrović uspešan PAT. 19:0 Đorđe Petrović trčanje 7 jardi, izblokiran PAT.

juniori veprova sampioni