Juniori Divljih veprova duelom sa Jagodina Strawberry Celtsima započeće novu sezonu, u kojoj će pokušati da ostvare bolji plasman od prošlogodišnjeg, kada su dogurali do polufinala, ali i da nastave sa ispunjavanjem primarnog cilja – stvaranja igrača za prvi tim.

Shodno tome, Wild Boarsi su sa pripremama krenuli ranije nego prethodnih sezona, pa su, prema rečima glavnog trenera, Marka Vujanca, spremni za izazove koji ih očekuju.

Pripreme smo počeli ranije zbog velikog broja novajlija. Bila je u planu i jedna prijateljska utakmica, koja iz tehničkih razloga nije odigrana, ali bez obzira na to svi u strucnom štabu smo i više nego zadovoljni pripremnim periodom – istakao je Vujanac.

Roster je nešto kraći nego lani, ali bi to mogli da nadoknade dobri pojedinci, pre svih najmlađi seniorski reprezentativci Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu B grupe u Milanu, Đorđe Petrović i Nikola Simović.

marko vujanacIgrački kadar je u odnosu na prošlu sezonu umanjen za pet igrača, ali velike nade se polažu u dva najmlađa člana tima, kvoterbeka Aleksu Đokića i lajnbekera Pavla Škrkića. Naravno, kostur tima čine seniori koji imaju pravo da igraju i u juniorskom timu, na čelu sa reprezentativcima Nikolom Simovićem i Đorđem Petrovićem. Mislim da imamo solidan tim – smatra hed kouč Veprova.

Wild Boarsi su oduvek bili rasadnik talenata za nacionalni tim, kako juniorski tako i seniorski, a plan je da se taj trend i dalje održi.

Cilj juniora Veprova je, kao i svake godine, stvaranje novih igrača za seniorski tim. O uspehu u našem radu govori i činjenica da je šest članova seniorske reprezentacije iznedrio juniorski program Veprova: Mihaila Novakovića, Milana Marjanovića, Ivana Radojičića, Milorada Novakovića, Đorđa Petrovića i Nikolu Simovića – rekao je Vujanac.

U prvom kolu, Kragujevčani dočekuju Jagodina Strawberry Celtse, u nedelju, od 14 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Od premijerne utakmice očekujemo dominaciju odbrane. U napadu imamo novog kvoterbeka, kome je ovo ujedno i prva utakmica pod opremom, ali uprkos tome, nadamo se velikom broju postignutih poena – zaključio je Vujanac.

Ovogodišnja Juniorska lol.rs liga Srbije, po prvi put će nositi ime po sponzoru, a tradicionalno će se igrati za Trofej „Veljka Makojevića“, u spomen i slavu kragujevačkom uspešnom igraču, treneru i reprezentativcu, koji je tragično preminuo 10. avgusta 2008. godine.

Učestvovaće 10 timova, raspoređenih u dve grupe, a „veprići“ će se u diviziji Jug nadmetati sa braniocem trofeja Čačak Angel Warriorsima, Kraljevo Royal Crownsima, Bor Golden Bearsima i Jagodina Strawberry Celtsima, dok su na Severu Pančevo Panthersi, Sirmium Legionariesi, Vukovi Beograd, Inđija Indiansi i Kikinda Mammothsi.