Akutelni šampioni, Kragujevac Wild Boarsi, plasirali su se u finale Juniorske lige Srbije, pošto su u reprizi prošlogodišnjeg polufinala slavili na gostovanju Legionarima u Sremskoj Mitrovici, rezultatom 23:21.

Ovaj meč u potpunosti je opravdao epitet „finala pre finala“. Timovi su se smenjivali u vođstvu, a pobednik je bio neizvestan sve do samog finiša.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu, pasom Pavla Neškovića ka Miroslavu Simiću za 75 jardi, ali su se Veprovi ubrzo konsolidovali. Najpre su smanjili sejftijem Nikole Ćurčića, a potom i potpuno preokrenuli rezultat asistencijom Alekse Đokića ka Aleksi Stevanoviću (8:7). Međutim, odmah zatim Simić je uzvratio vraćanjem kik-ofa iz svoje end zone za vođstvo na kraju prvog perioda – 15:8.

Novi odgovor Kragujevčana stigao je u drugoj četvrtini, najviše zahvaljujući odličnom defanzivnom beku Mihailu Petroviću, koji je vratio dve intersepcije pred samu protivničku end zonu, a započeto je dovršio kvoterbek Aleksa Đokić, najpre snikom, a zatim i pasom ka Aleksi Stevanoviću – 20:15.

Po povratku sa poluvremena Nešković je inicirao novi preokret, konekcijom sa Darkom Dumančićem (21:20), ali je odlučujuće poene za Veprove, dva minuta pre kraja, postigao kiker Ivan Živanović, fild golom sa 31 jarda.

Nisu se domaći predavali, stigli su na samo pet jardi, ali je onda ponovo na scenu stupio igrač utakmice, Mihailo Petrović i bukvalno iščupao loptu iz ruku protivničkog risivera za veliko slavlje gostiju.

Zanimljivo da je ovo bio treći meč i treća pobeda Veprova u razmaku od samo šest dana, pa će titulu u finalu braniti protiv boljeg iz duela Čačak Angel Warriors – Inđija Indians, koji je na programu u nedelju.

Sirmium Legionaries – Kragujevac Wild Boars 21:23 (15:8, 0:12, 6:0, 0:3)

Stadion: 25. maj. Gledalaca: 400.

Kretanje rezultata:
7:0 Pavle Nešković pas 75 jardi ka Miroslavu Simiću, Simić PAT
7:2 Nikola Ćurčić sejfti
7:8 Aleksa Đokić pas 11 jardi ka Aleksi Stevanoviću, neuspešno za dva
15:8 Simić vraćanje kik-ofa 100 jardi, Simić pretvaranje za dva
15:14 Đokić trčanje 1 jard, neuspešan PAT
15:20 Đokić pas 10 jardi ka Stevanoviću, neuspešan PAT
21:20 Nešković pas 10 jardi ka Darku Dumančiću, neuspešno za dva
21:23 Ivan Živanović fild gol 31 jard