Novu sezonu u Juniorskoj ligi Srbije kragujevački Divlji veprovi započeli su pobedom nade ekipom Kraljevskih kruna, rezultatom 40:8.

Kraljevčani su na svom stadionu poveli sa 8:0, ali od tog trenutka Veprovi su zavladali terenom i nizali poene. Kragujevčane je u napadu predvodio sjajni hvatač juniorske reprezentacije, Nikola Simović, koji je postigao dva tačdauna, dok je atake Kruna fantastično zaustavljao njegov reprezentativni kolega Đorđe Petrović.

Treba istaći da je utakmica u potpunosti protekla u fer i korektnoj atmosferi, kakvu ovi tradicionalno prijateljski klubovi godinama unazad neguju, ali daleko od toga da su izostali atraktivni potezi, veliko požrtvovanje, borba i sve ostalo što krasi ovaj viteški sport.

Utakmica je imala i humanitarni karakter, s obzirom na to da je sav prihod od ulaznica išao za lečenje petogodišnje Kraljevčanke Tamare Milićević, a akciju su pomogli i igrači i članovi stručnog štaba Veprova.

U drugoj utakmici grupe „Jug“ bili su nemilosrdni prema Medvedima iz Bora, kojima je ovo bila prva utakmica u istoriji – 94:0. U narednom kolu Veprovi gostuju upravo ekipi Bora.

Fotografije sa utakmice možete pogledati na ovom linku.

Kraljevo Royal Crowns – Mozzart Wild Boars Kragujevac 8:40

KRALJEVO – Atletski stadion. Gledalaca: oko 200. Rezultat po četvrtinama: 8:8, 0:13, 0:0, 0:19.

Kretanje rezultata:
8:0 Lazar Pajković pas za Aleksu Denovica, pretvaranje za 2 Željko Terzić
8:8 Luka Milanović trčanje, pretvaranje za 2 Stefan Stefanović pas za Luku Milanovica
8:14 Stefan Stefanović pas za Nikolu Simovica, neuspešno pretvaranje
8:21 Stefan Stefanović trcanje, Stefan Jelić PAT
8:27 Stefan Stefanović pas za Nikolu Simovića, neuspešno pretvaranje
8:33 Stefan Stefanović pas za Stefana Jankovića, neuspesno pretvaranje
8:40 Vladimir Marjanović presečen pas, Ivan Živanović PAT