U premijernom susretu trećeg kola Sportklub Superlige, Kragujevac Wild Boarsi dočekuju Mladenovac Forestlanderse, u subotu od 10.30 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Veprovi se nalaze možda i u najboljoj formi u poslednje tri godine. Posle pobede na startu šampionata nad Indiansima (37:7), bili su nadomak trijumfa u derbiju sa Vukovima (16:17), a potom su u značajno oslabljenom sastavu savladali Wolves-e u Budimpešti (26:22).

Sa druge strane, Forestlandersi su debitantsku sezonu u eliti otvorili porazima, a za Kragujevčane su potpuna nepoznanica, pošto se do sada nisu sastajali.

O ekipi Mladenovca znamo jako malo. Od novajlija u Superligi Srbije očekujem da se u potragu za pobedom upuste uz pomoć svojih importa. Naravno, svesni smo da u ovu utakmicu ulazimo kao favoriti što nastojimo i da opravdamo. Možda mnogima ova utakmica deluje kao priprema za derbi sa Vukovima sledeće nedelje, ali mi se trudimo da svaku utakmicu gleadmo kao jedan stepenik ka ostvarenju naših konacnih ciljeva – kaže Ivan Radojičić, defanzivni bek Veprova.

Kragujevačkom timu na samopouzdanju je dodatno doprinela tesna pobeda u Mađarskoj, izvojevana  bez desetorice startera.

Pobedom u Budimpešti smo još više doprineli već odličnoj atmosferi koja vlada u timu. Zbog povreda, ni u ovaj duel ne ulazimo u kompletnom sastavu, pa se očekuje da mlađi Veprovi popune redove i opravdaju očekivanja svojih saigrača i trenera. Biće odsutni i još neki igrači, zbog godišnjeg pomena našem tragično preminulom saigraču, Miru Bogdanoviću Topoli – zaključio je Radojičić.