Timovi čiji su juniori spustili zavesu na prošlu sezonu, otvoriće ovogodišnju Sportklub Superligu u subotu, od 11 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“. Domaći Wild Boarsi, koji su tada osvojili Juniorsku ligu Srbije, i sada kao seniori ulaze sa ulogom favorita u duel sa Inđija Indiansima, novajlijom u elitnom rangu takmičenja.

U želji da posle tri sezone vrate titulu u Kragujevac, Veprovi su angažovali trojicu vrhunskih američkih igrača – kvoterbeka Ajka Vitakera, defanzivnog beka Kena Hejla i trkača/lajnbekera Šejna Vonga, kao i trenera Ričarda Bondsa, koji ih je već predvodio 2012. godine.

ricard bonds copyOtvaranje sezone je konačno tu. Svi igrači su uzbuđeni zbog duge sezone i jedva čekaju da pokažu da su mnogo bolji tim nego u protekle dve godine. U ovom trenutku nemamo nikakva očekivanja, samo treba da pustimo druge timove da dobiju pažnju, da prestanemo da čitamo o tome kako bismo trebali da budemo sjajni i da izađemo i igramo veprovski fudbal. Mlađi smo i manje iskusni, pa ova godina neće biti laka ni na koji način – smatra Bonds.

Iako su Kragujevčani doveli možda i najbolji američki trio do sada, sa razlogom se ne razmeću preambicioznim izjavama, jer su i ostali klubovi dobro radili u prelaznom roku, pa će liga biti najjača do sada.

Svi timovi su se pojačali dobrim importima. Dukesi i Vukovi doveli su sjajne atlete, a Imperatori, Zmajevi, Indiansi i Pantersi učinili su ligu još konkurentnijom. Moramo da igramo utakmicu po utakmicu, da radimo nedelju po nedelju i da budemo sve bolji, ukoliko želimo da zadržimo šanse za titulu. Najvažnije za ovogodišnji uspeh je da postanemo čvrsto povezana jedinica i da naučimo da prevazilazimo nedaće na svakom nivou. Ovde se ne radi o jednom igraču, kvoterbeku, meni ili drugim importima koje smo doveli, već o Wild Boarsima kao organizaciji i nadam se da će navijači doći da podrže jedan od najstarijih timova u Srbiji – kazao je američki stručnjak.

Sa druge strane i Indiansi su angažovali trojicu Amerikanaca – povratnika Pola Luisa (defanzivni bek/lajnbeker), kvoterbeka Blera Bleka i Grejsona Almana (lajnbeker/tajtend). Uz to, zadržali su kostur ekipe koja se prošle godine prošetala kroz Prvu ligu.

darko cvetkovic–  Inđija je mlad tim, bez većeg iskustva sa ekipama iz elitnog ranga, a sada su i sami jedni od njih. Prožeti su sjajnim mladim igračima i trenerima sjajne filozofije. Borbeni i sportski orijentisani, ponositi i željni iznenađenja. Bez lažne skormnosti i omalovažavanja, svesni budite da je poraz Veprova na svom terenu od novajlije u ovom takmičenju iznenađenje, ali svako može upasti u ralje sopstvene malodušnosti i manjka motiva. Moj stav je da se to Veprovima ove sezone neće dogoditi – ni na početku, sredini, niti na kraju sezone – rekao je Darko Cvetković, jedan od kapitena Veprova i defanzivni bek reprezentacije Srbije.

Ulaz na ovu utakmicu je besplatan, a Veprovi apeluju na publiku da dođe u što većem broju i podrži tim u novom početku.

– Mi treniramo da dominiramo svim aspektima igre. Želimo da nadigramo protivnika odbranom, napadom i specijalnim timom. Da li će nam to poći za rukom, pa, pojavite se na utakmici i prosudite sami. Ovaj duel pokazaće dosta toga. Mi moramo da oprobamo dobar deo onoga što pripremamo za sezonu. Očekujem da to bude sjajan događaj za sve ljubitelje sporta, da se ostvari lep dan i izmami publika – zaključio je Cvetković.