Posle poraza od Vukova u „večitom derbiju“, PBB Divlje veprove očekuje možda i ključna utakmica za plasman u polufinale Centralno-evropske lige, susret trećeg kola sa aktuelnim šampionom, slovenačkim Ljubljana Silverhawks-ima.

Posle pomenutog poraza od Beograđana, klub je raskinuo saradnju sa glavnim trenerom i kvoterbekom, Stenom Bedvelom, pa će ulogu hed kouča preuzeti defanzivni koordinator Loni Hrsi.

– Dočekujemo tim koji je osvojio CEFL prošle godine, pobedivši Vukove u finalu. Ne znam previše toga o ekipi Ljubljane, ali oni brane šampionsku titulu i najbolji su tim u centralnoj Evropi sve dok ih neko ne pobedi. Odmah smo zaboravili poraz od Beograđana, jer u ovom sportu moramo da imamo kratko pamćenje ako želimo da budemo stopostotno spremni za narednu utakmicu. Pozvao bih publiku da nas podrži u što većem broju, u utakmici koja je za nas od velikog značaja – rekao je Hrsi.

Na poziciji kvoterbeka Bedvela će zameniti devetnaestogodišnji Stefan Stefanović, dete kluba, koji je u juniorski pogon Divljih veprova stigao sa 12 godina, pred sezonu u kojoj su Kragujevčani osvojili ovo takmičenje, tadašnju SELAF ligu.

– Jako teško smo podneli poraz od Vukova, jer smo mnogo toga uložili i mnogo toga rizikovali. Imamo dosta povređenih igrača, bitnih na terenu, koji zbog povreda igraju minimalno ili ne igraju uopšte. Mogu da obećam da ću dati svoj maksimum u predvođenju napada, a siguran sam da će i ostatak tima, uprkos svim udarcima koje smo pretrpeli, pružiti maksimim i da ćemo sa terena Šumadije izaći kao pobednici. Možda nas i sve ovo učini jačim. U jedno sam siguran, igraćemo najjače što možemo – kaže Stefanović.

Derbi između prvih i aktuelnih šampiona CEFL lige igra se u subotu, od 13 sati, na stadionu FK Šumadija.