Kragujevac Wild Boarsi braniće titulu šampiona Srbije u američkom fudbalu, za dve nedelje, u Serbian Bowl-u, pošto su u prvom polufinalnom susretu ubedljivo savladali Inđija Indianse, rezultatom 50:3.

Divlji veprovi su već u prvoj četvrtini nagovestili ubedljiv ishod, pošto je američki kvoterbek Dalton Oliver čak tri puta sa end zonom spajao svoje risivere – dva puta Strahinju Stepovića i jednom Aleksu Stevanovića (22:0). U drugoj deonici Stepović je upisao svoj treći tačdaun, ali ovoga puta trčanjem, a na isti način pridružio mu se i Britanac Loran Čimanga, pa je već polovinom ovog perioda igre, zbog prevelike razlike (36:0), usledio mercy rule, tokom kog je vreme sve do kraja susreta teklo brže. I odbrana Kragujevčana odrađivala je odličan posao, pa su gosti prvi daun osvojili tek u finišu prvog poluvremena.

Ipak, da Indiansi upišu počasne poene u prvom polufinalnom meču u klupskoj istoriji, pobrinuo se kiker Darko Klasan, fild golom za 40 jardi (36:3), na startu drugog dela susreta. Nekoliko trenutaka kasnije Oliver je došao do četvrtog pasa za tačdaun, ka Stefanu Đuriću, a dobra partija defanzivnog dela tima nagrađena je vraćanjem intersepcije lajnbekera Marka Karabaić.

U Serbian Bowl-u, koji je na programu za dve nedelje, na stadionu „Čika Dača“, u Kragujevcu, Veprovi će se sastati sa pobednikom drugog polufinalnog susreta, u kom se sutra od 16.30 časova, na stadionu FK BASK u Beogradu, sastaju domaći Vukovi i novosadske Vojvode.

Kragujevac Wild Boars – Inđija Indians 50:3 (22:0, 14:0, 7:3, 7:0)

KRAGUJEVAC – Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“.

Kretanje rezultata:
7:0 Dalton Oliver pas 14 jardi ka Strahinji Stepoviću, Petar Goić PAT.
14:0 Oliver pas 1 jard ka Aleksi Stevanoviću, Goić PAT.
22:0 Oliver pas 40 jardi ka Stepoviću, Goić ka Đuriću za dva.
29:0 Stepović trčanje 15 jardi, Goić PAT.
36:0 Loran Čimanga trčanje 8 jardi, Goić PAT.
36:3 Darko Klasan fild gol 40 jardi
43:3 Oliver pas 28 jardi ka Stefanu Đuriću, Goić PAT.
50:3 Marko Karabaić vraćanje intersepcije 47 jardi, Goić PAT.