244185_10150222710418209_659718208_7091381_3913488_oJoš sam jedan dan nas deli od finalne utakmice EFAF kupa gde će snage odmeriti London Blitz i Kragujevac Wild Boars-i. Uprava kluba je savladala prvu prepreku i omogućila je put u London, a ova istorijska utakmica biće pravi izazov za igrače Veprova. Kao najbolja ekipa iz Srbije, Veprovi su godinama postavljali visoke ciljeve i sada je konačno došao trenutak da san postane stvarnost, da se jedna mlada ekipa sa brdovitog Balkana plasira među najbolje ekipe Evrope.

Nije bilo lako doći do ovog finala ali i pored svih poteškoća, ovi momci koji ponosno predstavljaju svoj grad i zemlju, sutra će krenuti u utakmicu koja će se dugo pamtiti. Svi u klubu su vredno radili kako bi Veprove postavili tamo gde im je mesto – u sam vrh Evrope! 

Pre polaska popričali smo sa Stenom Bedvelom, kvoterbekom i glavnim trenerom kragujevčana, koji nam je otkrio sledeće:

– Iako se ne radujemo dugom putovanju do Londona, veoma smo uzbuđeni što ćemo moći da odemo tamo i odigramo utakmicu. Jako poštujemo London Blitz i sve što su uradili ove sezone. Imaju sjajan stručni štab i njihovi igrači su veoma disciplinovani i ne prave mnogo grešaka.

Kao i uvek, 100% sam siguran u moj tim i strtučni štab. U januaru smo postavili cilj da osvojimo i EFAF kup i domaći šampionat i sada smo udaljeni samo tri pobede od tog cilja. Verujemo da jedini tim koji može da nas pobedi smo mi sami i dok god igramo našu igru izlazićemo kao pobednici – ističe Bedvel.

U daljem razgovoru Bedvel se osvrnuo na izbacivanje Brajana Pejtona sa polufinalne utakmice u Francuskoj.

– Biće zaista teško igrati bez Brajana, ali kako stara izreka kaže: „Šou mora ići dalje“. Naši igrači su trenirali naporno i privikavali se na igru bez Brajana u poslednjih nekoliko nedelja i verujem u naš plan igre. Odlazimo u London sa jakim očekivanjima za pobedu, sve osim toga će biti razočarenje – dodaje Bedvel.

Utakmica počinje u subotu, 2. jula u 16h po našem vremenu. Direktan prenos i uključenja sa stadiona možete pratiti na našem web sajtu – www.wildboars.org.rs.