Posle dugih i teških priprema, kragujevački PBB Divlji veprovi u subotu (15 časova) započinju novu sezonu, na gostovanju mađarskim Vukovima u Budimpešti, u premijernom meču prvog kola Sportklub CEFL lige.

Povratnik u redove Wild Boars-a, kvoterbek Sten Bedvel, koji obavlja i ulogu glavnog trenera, otkrio je da je loše vreme poremetilo ritam rada, ali da, uprkos tome, svi u timu sa nestrpljenjem iščekuju početak sezone.

– Zbog loših vremenskih uslova morali smo da otkažemo nekoliko treninga i, iskreno, ne bih imao ništa protiv da je prva utakmica došla nekoliko nedelja kasnije. Međutim, imam puno poverenje u naš tim. Jedva čekamo da zakoračimo na teren i da počnemo da se nadmećemo sa drugim ekipama – rekao je Bedvel.

Ovi timovi do sada su se sastajali samo jednom, u sezoni 2007, u kojoj su Vajld borsi pretrpeli smenu generacija, što su Mađari iskoristili i slavili sa 24:17, u Kragujevcu. Ovo će biti idealna prilika za Kragujevčane da se osvete za taj poraz.

– Odgledali smo dosta snimaka utakmica Wolves-a iz prošle sezone i videli da su fizički veoma jaki. Definitivno se ne plaše da udare. Prva utakmica u sezoni je uvek nepredvidiva, tako da nam ostaje da se fokusiramo i da dajemo 100 posto svojih mogućnosti, od prvog do poslednjeg zvižduka. Očekujem veliku borbu i tešku utakmicu – kaže Sten.

Posle pet sezona pauze, Divlji veprovi su se vratili u ovo takmičenje, čiji su prvi osvajači (2006.), a Bedvel smatra da bi taj uspeh mogao biti ponovljen.

– Kao i uvek, očekujem da će Veprovi osvojiti šampionat. Sve manje od toga bilo bi razočaranje. Mislim da će CEFL biti veoma konkurentan u ovoj sezoni i da će svi timovi morati da se namuče kako bi stigli do bodova. Idemo utakmicu po utakmicu, trenutno smo fokusirani na Budimpeštu i ostvarivanje prvog trijumfa u sezoni – otkriva trener kragujevačkog tima.