Novu sezonu Kragujevac Wild Boarsi započinju u subotu, od 15 sati, na stadionu „Čika Dača“, utakmicom prvog kola Prve lige Srbije, sa Inđija Indiansima.

Legenda Divljih veprova, Aleksandar Ristić Alf, koji će i u predstojećoj sezoni obavljati ulogu ofanzivnog koordinatora, bio je standardno samokritičan, istakavši da je ekipa mogla i sprmenija da dočeka start sezone, ali je istakao da veruje da će kako vreme bude odmicalo stvari dolaziti na svoje mesto.

– Kao i obično, nisam potpuno zadovoljan spremnošću ekipe. Mislim da, uprkos svemu, nismo spremni u onoj meri u kojoj bih ja to želeo. S obzirom na to da je prva utakmica u sezoni, u njoj se nikada i ne očekuje apsolutna spremnost, ali ipak smo morali malo bolje da dočekamo ovaj start – smatra Ristić.

Roster Veprova pretrpeo je dosta promena, a pored nekoliko momaka iz juniorskog pogona i Amerikanaca Džejmija Blanta i Gabrijela Čembersa, svakako da su najveća pojačanja pristigla iz komšijskih Anđeoskih ratnika iz Čačka.

– Svaka sezona, kao i svaki tim, potpuno se razlikuju i zahtevaju drugačiji pristup. U našim uslovima, retki su timovi koji mogu da se pohvale da su imali minorne promene u igračkom kadru, posmatrano u periodu od tri do četiri godine. Sve je veoma podložno promenama, tako da ste svake godine okrenuti radu sa nekim drugim personalom. Ipak, ne mogu da ne pomenem grupu iskusnih igrača, koji su nam pristigli iz redova Čačak Angel Warriorsa. Izuzetno sam zadovoljan njihovim zalaganjem na terenu i van njega, tako da sam siguran da će poprilično pojačati naš tim ove sezone u više aspekata. Što se tiče Amerikanaca, kvalitet je nesporan, samo ga treba uklopiti u već postojeću, domaću postavku – rekao je Ristić.

Prošla sezona bila je za zaborav, jer se Kragujevčani posle dužeg vremena nisu našli završnoj borbi za trofej, mada je malo falilo da u polufinalu, usred Novog Sada, savladaju potonje šampione, GAT Dukese.

– Naša očekivanja su uvek ista – da se borimo za titulu. Mislim da smo po ovom pitanju razmazili naše navijace, a i poneke igrače. Ciljevi su malo drugačiji – da uspemo da damo sve od sebe na svakoj utakmici, bez obzira na protivnika i raznorazne okolnosti – kazao je Alf.

Veprovi će imati težak posao na startu, jer im na noge dolaze silno pojačani Indijanci, koji u svojim redovima imaju čak pet stranaca i dvojicu američkih trenera.

– Utakmica sa Inđijom neće biti nimalo laka. Eto, odmah na početku sezone imamo za protivnika veoma ozbiljnu ekipu, koja konkuriše za sam vrh tabele. Po mom mišljenju, utakmica neće biti toliko lepa za oko, biće dosta grešaka na obe strane, te ko ih bude napravio manje i bolje iskoristio protivničke, izaći će kao pobednik. Takođe, očekujem dosta publike na tribinama, koja će nas podržati na startu sezone. Vidimo se! GO BOARS!

Ulaz je besplatan.