U poslednjem kolu CEFL lige, kragujevački PBB Wild Boarsi pobedili su aktuelnog prvaka ekipu Silverhawks i obezbedili i drugo finale u sezoni.

Bili su Kragujevčani na velikom iskušenju, obzirom da su dva puta bili tačdaun iza protivnika. Ljubljančani tada nisu uspeli da prelome, pre svega zahvaljujući sjajnim defanzivcima Divljih veprova, koji su u dva navrata uspeli da poentiraju, vraćajući utakmicu u egal.

Sjajnu partiju pružila je celokupna defanzivna linija, ali i istaknuti defanzivni bekovi Darko Cvetković, Srđan Đokić i Trej Mekvej (igrao u oba pravca), kao i lajnbeker Predrag Šćekić, čije je vraćanje interesepcije u prvom poluvremenu otupeo oštricu nadanja Slovenaca da bi mogli da dođu u situaciju da u finalu brane prošle godine osvojenu titulu. On je to učinio pri vođstvu Silverhawksa 7:0, a sličan podvig napravio je i Trej Mekvej kada su domaćini vodili 14:7.

U poslednoj deonici, proradio je i napad gostiju, pa je na kraju srpski predstavnik zabeležio siguran trijumf.

Ljubljana Silverhawks – Kragujevac PBB Wild Boars 14:27 (7:0, 0:7, 7:7, 0:13)

Stadion: FK „Slovan“. Gledalaca: oko 300. Kretanje rezultata: 7:0 Kit Lokvud pas 65 jardi, Marko Štrumf PAT. 7:7 Predrag Šćekić vraćanje intersepcije 35 jardi, Srđan Ružić uspešan PAT. 14:7 Lokvud pas 35 jardi ka Matiču Tompšinu, Štrumf PAT. 14:14 Trej Mekvej vraćanje intersepcije 65 jardi, Ružić PAT. 14:20 Stefan Stefanović trčanje 2 jarde, neuspešan PAT. 14:27 Stefanović pas 75 jardi ka Treju Mekveju, Ružić PAT.