Zaostali meč petog kola Sportklub Superlige, između Divljih veprova iz Kragujevca i beogradskih Plavih zmajeva, odigraće se u nedelju, sa početkom od 16 časova, na stadionu Lokomotiva u Železniku. Meč koji će biti vrlo značajan za obe ekipe, jednoj u borbi za opstanak, drugoj za overu plej ofa i što bolju poziciju pred početak razigravanja.

Retko ko sumnja da će, na osnovu kvaliteta koji poseduju, Wild Boarsi igrati u polufinalu, ali skor 2-2 i činenica da trenutno zauzimaju tek petu poziciju, poziva na oprez. Nikola Tomić, sa pozicije tajtenda ove sezone pruža vrlo zapažene partije, a odlično je odigrao i prošlog vikenda protiv Silverhawksa u Ljubljani.

– Posle neočekivanog poraza od Vojvoda iz Novog Sada, u Ljubljani smo uspeli da se vratimo na put koji nas vodi do cilja. Želimo da uhvatimo novi zalet i nastavimo da pobeđujemo, a nastavku niza se nadamo i protiv Plavih zmajeva u Beogradu – rekao je Tomić.

Sa druge strane, Plavi zmajevi su svesni problema u tekućoj sezoni, a u meč sa Divljim veprovima ulaze sa željom da pruže što bolji otpor.

– Ovo nam je jako teška sezona i evidentno je da se mnoge stvari moraju menjati,ali to tek po zavrsetku lige. Protivnika koji nam sada dolazi suvišno je predstavljati, a i hvaliti. Dobro je poznato kakav je to tim i kolektiv. Potrudićemo se da pružimo što bolju partiju, iako imamo dosta povredjenih igraca – rekao je Nikola Davidović, alfa i omega Plavih zmajeva, ali i seniorski reprezentativac Srbije.

Na njegove reči nadovezao se defanzivni koordinator Blu dragonsa, Davor Gojković, koji je istakao da će meč sa Divljim veprovima biti veliki izazov za njegov tim.

Kragujevčani su apsolutni favoriti, ali mi ćemo se potruditi da smanjimo greške na minimum, stisnemo zube i privedemo sezonu kraju. Ekipa iz Šumadije je odličan tim, veoma uigran i jak. Naši igrači imaće priliku da ukrste koplja sa nekim od najboljih domaćih, ali i stranih igrača, što će biti veliko iskustvo za njih – rekao je Gojković.