Divlji veprovi odlično su otvorili novu sezonu Sportklub Superlige, pobedom nad Inđija Indiansima, na svom terenu, rezultatom 37:7.

Već na premijeri, novi kvoterbek, Ajk Vitaker, pokazao je da će biti veliko pojačanje za kragujevački tim. Tri puta je istrčao za tačdaun i još u dva navrata povezao svoje hvatače sa end zonom.

Već u prvom posedu doveo je domaće u vođstvo, trčanjem za četiri jarda, kom je prethodilo odlično vraćanje kik-ofa drugog Amerikanca koji je danas prvi put obukao crni dres, Šejna Vonga. Odmah zatim Vitaker je uposlio najmlađeg seniorskog reprezentativca Srbije, Nikolu Simovića, pa se na kraj prve četvrtine otišlo sa rezultatom 13:0.

U istom ritmu nastavljeno je i u narednoj deonici. Vitaker se još dva puta domogao end zone, dok je čvrsta odbrana Wild Boarsa dozvolila Indijancima samo jedan prvi daun u prvom poluvremenu, koje je završeno vođstvom Kragujevčana 30:0.

U nastavku susreta veću šansu dobili su rezervisti, što su Inđijci iskoristili, pa su do počasnih poena došli pasom Blera Bleka ka Goranu Zecu, početkom poslednje deonice (30:7). Međutim, šlag na tortu potom je stavio odlični hvatač Nikola Tomić.

Već narednog vikenda pred Kragujevčanima je „večiti derbi“ sa beogradskim Vukovima, koji će se pored Superlige bodovati i za CEFL.

Kragujevac Wild Boars – Inđija Indians 37:7 (13:0, 17:0, 0:0, 7:7)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:
7:0 Ajk Vitaker trčanje 4 jarde, Srđan Ružić uspešan PAT.
13:0 Vitaker pas 27 jardi ka Nikoli Simoviću, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
20:0 Vitaker trčanje 14 jardi, Ružić uspešan PAT.
23:0 Ružić fild gol 28 jardi.
30:0 Vitaker trčanje 22 jarde, Ružić uspešan PAT.
30:7 Bler Blek pas 25 jardi ka Goranu Zecu, Darko Klasan uspešan PAT.
37:7 Vitaker pas 14 jardi ka Nikoli Tomiću, Ružić uspešan PAT.