U polufinalnom okršaju kragujevački Divlji veprovi savladali su kraljevačke Krune, rezultatom 56:0. Pred oko 500 gledalaca, Veprovi i Krune su se ponovo sastali ali ovoga puta u mnogo važnijem meču za obe ekipe. Kraljevčani su vrednim radom izborili svoje mesto u plej-ofu i zadali mnogo muka ekipama širom Srbije. Očekivano je uzbudljivo polufinale Sportklub Superlige ali ubedljivi Kragujevčani su ,,samleli“ ekipu sa Ibra.

Veprovi su krenuli jako, kako u napadu tako i u odbrani. Poeni su se nizali, a Krune jednostavno nisu mogle da pronađu način da zaustave mašineriju koju je predvodio Met Džekson. Iako su Krune uspele da preseku tri pasa Džeksona, to nije bilo dovoljno da se ugrozi pozicija domaćih. Sa druge strane lopte, odbrana Veprova je izgledala veoma sigurno i odigrala je možda i najbolju utakmicu ove sezone. Kraljevčani su tek pred kraj poluvremena uspeli da pređu polovinu terena, a tokom cele utakmice nisu nijednom uspeli da ugroze end zonu Veprova.

Kao šlag na tortu, odbrana Veprova je dodala i dva tačdauna na listu, prvi put preko Milorada Novakovića, a kasnije i preko Predraga Šćekića. Odličan je bio i specijalni tim domaćih koji je pri kraju utakmice nakon izblokiranog panta uspeo da postigne tačdaun zahvaljujući odličnoj reakciji Dušana Petrovića.

Veprovi su još jednom pokazali zavidan nivo igre, a vredan i naporan rad je očigledno doneo rezultate jer se video konstantan napredak u igri od početka sezone. Krune su ovim porazom završile svoju najuspešniju sezonu, dok Veprovi čekaju pobednika drugog polufinalnog meča između Vukova i Plavih zmajeva iz Beograda.

Utakmicom u Beogradu, Veprovi će pokušati da vrate titulu u Kragujevac i time krunišu sezonu 2012. Opširnije o finalu uskoro.

Kragujevac Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns 56:0
Stadion Čika Dača, Kragujevac
Gledalaca: Oko 500

Semafor:
7:0 – Džeremi Pejton, hvatanje za 20 jardi, PAT Ružić,
14:0 – Aleksandar Ristić, hvatanje za 12 jardi, PAT Ružić,
21:0 – Džeremi Pejton, trčanje za 4 jarda, PAT Ružić,
28:0 – Nikola Tomić, hvatanje za 15 jardi, PAT Ružić,
35:0 – Milorad Novaković, vraćanje presečene lopte za TD, PAT Ružić,
42:0 – Met Džekson, trčanje za 11 jardi, PAT Ružić,
49:0 – Predrag Šćekić, vraćanje presečene lopte za TD, PAT Ružić,
56:0 – Dušan Petrović, vraćanje izblokiranog panta za TD, PAT Ružić.