Drugi deo sezone američkog fudbala u Srbiji, u kom će se nadmetati mlađe selekcije i dame, startovaće sutra, a kragujevačke ljubitelje ovog sporta očekuje dupli program na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Najpre će na teren, u 10.30 sati, youth selekcija, najmlađa u ovom sportu koja se takmiči pod punom opremom. Mladi Kragujevčani će na debiju u ovoj kategoriji, u okviru grupe B, ugostiti Čačak Angel Warriorse i Požarevac Pastuve, posle čega će ići na noge ovim timovima, a dva najbolja sastava iz svake grupe plasiraće se na polufinalne turnire.

– Nemamo nikakva preterana očekivanja. Ovo je naše prvo pojavljivanje u Youth ligi i nadam se da će klinci dobro da se druže i lepo zabave. Nismo baš u potpunosti spremni, ali to i nije prioritet, bićemo bolji kako liga bude odmicala. Najvažnije je da pojavljivanjem ovih klinaca motivišemo i njihove drugare da dođu da se oprobaju u američkom fudbalu – rekao je Aleksandar Ristić Alf, trener youth tima Veprova.

Wild Boarsi su u nedelju ugostili Inđija Indianse, na zajedničkom treningu, u okviru kog su youth i juniorski sastavi odigrali i skrimidže.

– Ovo druženje sa Indiansima je bilo odlično. Trebalo bi da se steknu uslovi za što više ovakvih razmena iskustava – zaključio je Ristić.

Pored ova tri tima, u ligi učestvuje još šest: Vukovi Beograd, Inđija Indiansi, Lazarevac Sabersi, Jagodina Black Hornetsi, Bor Golden Bearsi i Jagodina Strawberry

Čast da otvore Žensku fleg ligu Srbije imaće aktuelne šampionke, Kragujevac Wild Cats, od 14 časova. Za dva mesta na finalnom turniru popularne Divlje mačke boriće se sa Vučicama iz Beograda, Kraljevo Kraljicama i Obrenovac Hawksima.

Ono što svakako raduje pred ovaj turnir je to što se na kormilo tima, posle sprečenosti zbog igranja u niškim Imperatorima, vratio Stefan Stefanović.

– Moj odlazak u Niš nažalost me je odvojio od devojaka na jedan duži period, ali to ne znači da devojke nisu spremne za ovu ligu. Možda nisam fizički bio tu, ali svojom savesnošću odlično su trenirale i bez mene. Malo vremena smo imali da nadoknadimo izgubljeno, zato smo ozbiljnije ušli u pripreme. I kratak vremenski period može biti progresivan ako se naporno radi, a ja u ove devojke nikada nisam sumnjao – rekao jeStefanović.

Kragujevčanke su imale najviše reprezentativki na pripremama na Kopaoniku – Tanju Obradović, Hristinu Milosavljević, Olgicu Mihajlović, Jovanu Dimitrijević i Anđelu Dragić, pa se od njih najviše i očekuje.

– Kao što nisam sumnjao u njih ni u najtežim trenucima, kada smo imali šest devojaka i jednu loptu, neću sumnjati ni sada kada imamo najkvalitetniji tim u zemlji. Ove devojke su ponos grada, prošle godine bile su ponos Srbije i biće to i ove sezone. Spremne ulaze u ligu, a ja obećavam da će je u subotu otvoriti u velikom stilu. Spremne su, željne novih pobeda i novih dokazivanja. Imamo težak zadatak, da odbranimo titulu šampiona Srbije, ali ja ništa manje i ne očekujem. Zadovoljan sam onime što pokazuju na terenu i siguran da će opravdati očekivanja – istakao je Stefanović.