dsc 5409Dodelom pehara najboljim ekipama, juče je završena prva „Veprovijada“, u organizaciji kragujevačkog Kluba američkog fudbala Mozzart Wild Boars.

Ova manifestacija zvanično je otvorena 10. juna, na jezeru u Šumaricama, gde su igrači i članovi uprave napravili roštilj, a potom su slobodne dane između treninga koristili za takmičenja u basketu, odbojci na pesku, kuglanju, plivanju i gulašu. Timovi su bili podeljeni po pozicijama na terenu, a pored sadašnjih igrača takmičili su se i bivši, kao i uprava.

Iako je „Veprovijada“ imala za cilj podizanje timskog duha, a rezultat bio u drugom planu, valja napomenuti da je svaka ekipa bila najbolja u nekoj disciplini i da su na kraju svi nagrađeni peharima, koji su uručeni kapitenima. Risiveri su bili najbolji u basketu, defanzivni linijaši u odbojci na pesku, defanzivni bekovi u plivanju, ofanzivni linijaši u kuglanju, a u spremanju gulaša prvo mesto podelili su lajnbekeri i trkači, dok je uprava nagrađena za odličnu organizaciju. Pehare za najmlađeg i najstarijeg učesnika dobili su tridesetšestogodišnji Branko Đurišić i sedamnaestogodišnji Mihailo Petrović.

dsc 6948

Čitavu „Veprovijadu“ pratila je fantastična atmosfera, a igrači su druženje natavili sinoć u bioskopu „Cineplexx“, gde se cela ekipa uz film opuštala pred današnje finale sa Vukovima (16.30 časova). Autobus sa igračima se već uputio ka Beogradu, a uskoro bi trebalo da krene i navijački karavan Divljih veprova od četiri autobusa.

Pogledajte galeriju slika sa Veprovijade i dodele nagrada.