Kragujevac Wild Boarsi nastavili su saradnju sa američkim risiverom Gabrijelom Čembersom, koji je bio deo šampionskog tima u minuloj sezoni.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak iz Alabame postigao je osam tačdaunova za Veprove, od kojih šest hvatanjem i dva vraćanjem kik-ofa, koje je postalo njegov zaštitni znak. Učenik Jacksonville State Univerziteta, člana prve NCAA divizije, svoju ulogu u potpunosti je podredio ekipi i jedan je od onih igrača koji čine da ceo tim bude bolji, nesebično deleći svoje znanje sa domaćim igračima.

– Kada sam prvi put stigao u Kragujevac, osetio sam lojalnost i ljubav Veprova prema klubu, o kojoj su mi tako mnogo pričali. Veliki sam obožavalac iskrenosti, a oni su ispunili sve što su obećali, neretko i više od toga – rekao je Čembers.

Pre dolaska u Srbiju igrao je u Poljskoj i na Filipinima, ali se odlično uklopio u Kragujevac i sa zadovoljstvom prihvatio ponudu za nastavak saradnje.

– Dopada mi se grad, opušten je, otvorenog uma, nije mnogo velik i svuda možete stići peške. Volim ljude u Srbiji, veoma su prijateljski nastrojeni (Amerikanci ne verujte medijima), pomažu mi da naučim srpski jezik ili obrnuto, pozivaju da zajedno posetimo razne događaje, a odlična hrana u svim restoranima je posebna priča. Noćni život je još jedna stvar u kojoj uživam i, iako sam tu zbog posla a ne zadovoljstva, moram da kažem da su u Kragujevcu žene prelepe. Ako vam treba pomoć, svako je spreman da pomogne i odložiće svoje obaveze, kako bi se uverio da ste dobro i da imate sve što vam je potrebno. Volim odlazak na basket u parku, a druženje na bazenu je još jedna stvar u kojoj sam zaista uživao u Kragujevcu. Mogao bih neprekidno da pričam o stvarima koje mi se dopadaju u Kragujevcu i Divljim veprovima, ali dovoljno je reći da je to mesto na kom bih mogao da zamislim da ću ostati i imati miran život – istakao je popularni Gejb.

gabriel-chambers-welcome-back-copyPauzu između dve sezone u srpskom šampionatu iskoristio je za igranje u brazilskom timu Empyreo Leme Lizards, ali ne skriva da ne može da dočeka dan kada će se ponovo naći u Kragujevcu.

– Trenutno sam posvećen novom izazovu, ali naravno, jedva čekam da se vratim u Kragujevac. Ulog je veliki. Pored domaćeg takmičenja igraćemo i u IFAF Ligi šampiona, u kojoj bi svaki tim u Evropi želeo da nastupa  i takmiči se sa nekim od najboljih evropskih klubova. Veoma sam uzbuđen što sam dobio šansu da budem deo toga. Sledeća godina će biti velika za nas i nadam se da će svi stati iza nas i podržati nas u donošenju dve titule u Kragujevac – podvukao je Čembers.

On je dodao da veruje da će na kraju sezone trofej ponovo biti u Kragujevcu.

– Nadam se da ću sa mojom braćom ponovo postati prvak Srbije, dok na ličnom planu želim samo da budem dobar plejmejker. Očekujem da će timovi ponovo šutirati loptu daleko od mene i da će me još više udvajati. Sa druge strane, mislim da ćemo biti konkurentni i u Ligi šampiona. Ovo je moja prva sezona u tom takmičenju, ali sam spreman da predvodim tim ka pobedama i peharu – zaključio je Čembers.