Mladi kvoterbek Divljih veprova i seniorske i juniorske reprezentacije Srbije, Aleksa Đokić, odlučio je da karijeru nastavu u švajcarskom timu LUCAF Owls iz Lozane.

Ovaj devetnaestogodišnjak prošao je sve selekcije Kragujevčana i u svim kategorijama osvajao trofeje, od flega, preko juta, do juniorskog i seniorskog šampionata Srbije u kojima se okitio sa po dva zlata. Na prošlogodišnjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bio je prvi kvoterbek juniorskog sastava Srbije, a od Evropskog prvenstva B grupe 2016. ustalio se i u seniorskoj reprezentaciji.

U prvom timu Veprova maksimalno je koristio svaku dobijenu šansu, ali je zbog želje da se oproba kao prvi kvoterbek odlučio da promeni sredinu. U moru ponuda iz Češke, Nemačke, Mađarske i Srbije, Švajcarci su bili najkonkretniji.

– Odlučio sam da pređem u Lozanu, jer želim da probam nešto novo, da vidim da li sam spreman za seniorski nivo fudbala, za neko novo iskustvo i testiranje mog dosadašnjeg rada i truda. O švajcarskoj ligi ne znam puno toga, a što se kluba tiče, njihova uprava i treneri su me kontaktirali na najbolji način od svih timova, izneli ponudu i uputili me u sve što je bilo potrebno za saradnju i upoznavanje sa timom – rekao je Đokić.

On je dodao da očekuje da će mu konstantne partije pomoći da još više napreduje.

– U predstojećoj sezoni očekujem dobre partije, da onim što sam do sada naučio pomognem timu, da unapredim svoje sposobnosti i takođe nešto novo čujem i doživim, jer će ovo biti moj prvi pravi ispit gde ću biti vođa napada tokom cele sezone. Najviše sam zahvalan timu u kom sam ponikao, momcima sa kojima sam godinama gradio timski duh i prijateljstvo, koji su me podržavali i verovali u mene, kao i trenerima koji su dali sve od sebe da mi prenesu znanje. I, što je najbitnije, pored toga što su se trudili da budemo što bolji igrači, dali su sve od sebe da postanemo bolji ljudi, gde bih poseban akcenat stavio na jednog velikog čoveka i legendu, Aleksandra Ristica Alfa – istakao je Đokić.

Klub američkog fudbala Kragujevac Wild Boars se zahvaljuje Aleksi na dosadašnjoj saradnji i želi mu puno sreće u nastavku karijere.