Na poslednjem, drugom turniru ligaškog dela sezone, plasman na finalni turnir overile su devojke iz Kragujevac Wild Catsa i seniorski fleg tim Divljih veprova.

Popularne Divlje mačke bile su fantastične na drugom turniru, u Boru, ubedljivo savladavši sve svoje rivalke, pa će sa prvog mesta grupe „Jug“ na završni turnir. Najpre su se sa kamatom revanširale Obrenovac Hawksima (52:6), za minimalan poraz na prvom turniru, ujedno i jedini (19:18), a zatim su na isti način nadigrale domaće Bor Golden Bearse (58:7) i ekipu Požarevca (54:0). Kragujevčanke na finalnu smotru odlaze kao tim sa najefikasnijim napadom i najboljom odbranom (260:38), a tamo ih pored Obrenovčanki, čekaju Vučice Beograd i Valkire iz Sremske Mitrovice, dva najbolja tima grupe „Sever“. Finalni turnir igra se po ligaškom sistemu, svako sa svakim, pa će konačan plasman odrediti tabela.

Posle prvog turnira u Vranju, na kom je ostvario maksimalne tri pobede, seniorski tim u fleg verziji u Valjevu je ostvario potreban trijumf i potvrdio učešće na finalnom turniru. Veprovi su najpre pretrpeli poraz diskutabilnim tačdaunom u poslednjoj sekundi od domaćih Valjevo Werewolvesa (28:24), zatim su poenom razlike izgubili od Bor Golden Bearsa (37:36), da bi na kraju ubedljivo savladali Vrane iz Vranja – 36:2. Kragujevčani su ligaški deo sezone završili sa najmanje primljenih poena od svih timova, a za medalju će se boriti sa Boranima i Vranjancima iz grupe „Jug“, kao i najboljim timovima „Severa“ – Inđija Indiansima, Grofovima iz Novog Kneževca i Orlovima sa Novog Beograda. Šest navedenih timova žrebom će biti podeljeno u dve grupe, a dva prvoplasirana ukrstiće se u polufinalu.

seniorski-fleg-2

I ženski i muški finalni turniri planirani su za drugi vikend novembra.