Juniorska selekcija Kluba američkog fudbala Divlji Veprovi je prethodnog vikenda savladala ekipu, Mammothsa iz Kikinde, rezultatom 35-6. Predstojeće kolo ih očekuje već sutra, u nedelju, kada gostuju u Beogradu, sastavu SBB Vukova, meč je na programu od 12 časova.

Kragujevčani su u meč sa klubom iz Kikinde ušli sa jasnim motivom, to su i pokazali na terenu. Igrači Veprova koji su nastupili tog dana su bili dosta domintniji od gostiju, to su  domaći iskoristili pošto su do poena stizali raznovrsno, dosta igrača je uzelo svoje učešće u postizanju istih.

,, U utakmicu smo ušli samouvereno, verujući u napor i trud koji smo uložili u celu sezonu. Iako smo imali mnogo propusta, kako u napadu tako i u odbrani, na njima radimo i radićemo sve dok ih ne ispravimo. No, fokus našeg tima je trenutno na narednoj utakmici, protiv naših najvećih rivala, SBB Vukova. Na tom susretu ćemo tek videti kakve su nam šanse za osvajanje titule.” – opisao je igrač juniorske selekcije, Strahinja Milenić, prethodno kolo i najavio duel sa SBB Vukovima.

Vukovi su do sada kao i Veprovi zabeležili dve pobede, domaći su nakon prvog kola u kojem su bili slodobni prvo savladali Indianse iz Inđije, a potom i Black Hornetse iz Jagodine. Tako da obe ekipe u meč ulaze sa skorom 2-0 i obezbeđenim domaćim terenom u polufinalu doigravanja. Klub koji nastupa na Adi ove godine brani titulu juniorskog šampiona koju su osvojili u prethodnom nadmetanju ove starosne kategorije. Jasno je da u Vukovi favoriti, ali u jednoj utakmici sve je moguće.

U nastavku možete pročitati temeljnu analizu celokupne sezone, narednog protivnika kao i rada omladinskih kategorija u oba kluba, a ona je sprovedena u režiji glavnog trenera juniorske selekcije Kluba američkog fudbala Divlji Veprovi, Danila MIjuškovića.

,, S obzirom na dužu pauzu, od 3 nedelje, nakon odigranog prvog kola i pobede u derbiju u Jagodini, pokušali smo da utakmicu drugog kola protiv Kikinde iskoristimo za uigravanje tima za ovo treće kolo i, prema mom mišljenju, utakmice sezone sa šampionom iz prethodne sezone, Vukovima iz Beograda. Zadovoljan sam pokazanim s obzirom da smo rotirali ceo tim i dali svima šansu da pokažu koliko mogu da pruže. Sve je funkcionisalo, specijalni timovi preko kojih smo postigli dva tačdauna, napad, a pogotovo odbrana koja je osim tog jednog pleja gde je došlo do pada koncentracije, dominirala tokom cele utakmice. Tako da mogu reći da smo spremni za ovu utakmicu i jedva čekamo da vidimo koliko možemo da pariramo šampionu.“ – rekapitulirao dosadašnji deo sezone i počeo da sa najavom ;etvrog kola šef stručnog štaba, Danilo Mijušković.

,, Veoma cenim i poštujem rad trenera u Vukovima, pogotovo sa mlađim kategorijama u proteklih nekoliko sezona. Čak i kada god govorim o pametnom i funkcinalnom radu njih uzimam za primer kao tim koji je postavio dobar princip za rad sa decom. Počevši pre nekoliko godina sa pionirima i kadetima, dobar rad su nastavili i sa juniorima i prošle godine uzeli šampionsku titulu. “ -opisao je Mijušković rad aktulenog šampiona.

,, Naravno nemamo isti princip rada, niti mogućnosti jer ipak su oni u glavnom gradu koji privlači veliki broj školaraca i studenata iz drugih gradova što oni umeju da iskoriste i tako su i dobili dosta igrača iz drugih gradova i klubova, dok se mi ove pogotovo a i prethodhodnih, oslanjamo na decu iz našeg grada i time su nam naše pobede još draže i imaju veći značaj. “ – objasnio je glavni trener juniora, glavnu razliku između ove dve ekipe.

,, Ponosimo se time što smo jedina ekipa koja se nije spajala sa drugim klubovima, dovodila igrače sa strane, a opet imamo rezultate ove sezone. Tako da jedva čekamo da vidimo koliko možemo i cilj u ovoj utakmici je da vidimo koliki je naš realni domet ove sezone, ali rezultat ove utakmice ne menja ništa jer je smo obezbedili drugo mesto i polufinale na našem stadionu, a naš cilje je finale i mislimo da je to realno. “ – objasnio je Danilo kako je sastavljen kadar i naveo ono što je cilj za ovu sezonu.

,, Daćemo sve od sebe, a rezultat je bar meni, u drugom planu jer cilj ovih mlađih kategorija je što bolja priprema mladih igrača za prvi tim, ali kada sam to rekao, naravno da želimo pobedu i pripremamo se da to ostvarimo jer ipak smo mi Divlji Veprovi i uvek idemo na pobedu i titulu, a još kada su sa druge strane Vukovi, motiv je još veći za trenere, a pogotovo za igrače. “ – dodao je Mijušković šta je glavni cilj, ali I motiv za nešto više.

,, Dobro smo skautirali protivnika i znamo šta može da uradi. Imaju jaku ofanzivnu liniju, iskusnog mladog kvoterbeka i veoma dobru i talentovanu celokupnu odbranu gde imaju dosta seniorskih reprezentativaca na pozicijama lajnbekere i defanzivnih bekova. “ – nastavio je iskusni fudbaler o kvalitetima Vukova.

,, Presudno za ovu utakmicu su sigurna obaranja, disciplina, fokus na svakom pleju i što bi treneri u Americi: “kratko pamćenje”. Jer će grešaka sigurno biti na obe strane, a ne smemo dozvoliti da to utiče na svaki idući plej, ali to je na nama trenerima da pripremimo igrače dovoljno da ne moraju da razmišljaju previše nego samo uživaju u igri i obave svoj zadatak najbolje moguće. “ – istakao je šef stručnog štaba šta onosi prevagu u ovakvim susretima.

,, Očekujemo odličnu utakmicu, tvrdu “u rovovima” između ofanzivnih i defanzivnih linija, ali mislim da će prevagu doneti odbrane i čija odbrana bude uspela da zaustavi protivnički napad tamo gde su najjači, na kraju će slaviti, ali ne želimo da stvaramo preveliki pritisak igračima pred utakmicu jer ipak je ovo regularni deo sezone, tek predstoji plejof i glavni deo sezone, ali bez obzira, kada su Vukovi sa druge strane pritiska će uvek biti. “ – istakao je popularni Čoda da je defanziva ključ za pobedu u ovakvom susretu.

,, Svakako jedva čekamo da izađemo na teren u nedelju, odmerimo snage sa šampionom i pokažemo koliko naša deca mogu i kako se bore za grb svog grada i grb svog kluba jer većina ove dece su braća, sinovi, bratanci i sestrići sadašnjih i bivših igrača Divljih Veprova a ostali su njihovi drugari, tako da su oni ustvari jedna prava velika porodica koja dosta vremena provodi zajedno, kako na tako i van terena. “ – zaključio je Danilo Mijušković glavnom snagom Veprova i finalnim očekivanjiva pred duel sa Vukovima.  

Još jednom podsećamo utakmica četvrtog kola Juniorske lige Srbije između SBB Vukova i Divljih Veprova je na programu u nedelju 10. oktobra na beogradskoj Adi.